• 4336
    süper lig'de güçlü set oyunu ve topa sahip olma becerisi olmayan takımın şampiyon olamayacağını 17583. kere ispatlayan takım. ha lig bitmedi tabiki daha, tarihe not düşmek için yazıyorum biraz da. önde baskı, pres gücü, fizik kalite, hızlı hücum becerisi vb. tüm bu özellikler çok değerli şeyler ve beşiktaş bu konularda fena değil. ama bu özellikler bir takımın a planının temel dayanakları olmamalı. hele bizim ligimizde sadece bunlar şampiyonluğa yetmez. bizim medyanın futbol bilgisi malum, biraz basan boğan etkili iç saha oyunu olan bir büyük takım gördüler mi hemen şampiyon başlıkları atılır. halbuki bu oyun 30-40 dakikalık, duygu ve coşkuya endeksli, kırılganlığa müsait ve zor bir oyun. başakşehir pas yapar kırar, giresun gelir kapanır açamazsın kırar. beklediğim oluyor ve defolar ortaya çıkıyor.

    beşiktaş ilk hafta ortalama savunma yapan kayserispor'u son dakikada yendi. alanyaspor'a üç-dört atmayanı dövüyorlar. karagümrük ve sivas kağıt helva. ilk sinyal kazansalar da ankaragücü maçıyla geldi ve ikinci lig takımı istanbulspor'a karşı çözülme yaşandı. bundan sonra iç sahada daha güçlü ve istekli oyunları olur ve iyi kötü yine kazanırlar ama iki ileri bir geri sonuçlar alırlar. takımın modunun düşük olduğu veya rakibin önlem alabildiği ve özellikle deplasman maçları hep soru işaretli olur.

    ligimizde bireysel kalitenin önemi de malum. defans hattındaki çoğu oyuncuları soru işareti. orta saha dinamik ama yaratıcılık zayıf. hücumda parlak bir tablo var gibi görünse de benim kafamda muleka ve n'koudou şampiyon takım kanatları olarak oturmuyorlar. belki yanılıyorumdur zaman gösterecek ama kısaca şampiyonluk yolunda başakşehir ve fenerbahçe kadar ciddi rakibimiz değiller.
App Store'dan indirin Google Play'den alın