resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3760
    build-up'ta pva'yı merkeze yaklaştırarak takımı 3-1-4-2 olarak dizen savunmada ise klasik 4-3-3'e dönmeye çalışan teknik direktörümüz. dönmeye çalışan diyorum zira takım kontratak yerken daha çok 4-1-5 gibi kalıyor. en büyük sebebi 8 numaradaki oyuncumuz oliveira ile 10 numaradaki oyuncumuz mertens'in tempo yükselince ayak uyduramamaları.

    şimdi bana birer örnek göstereceksiniz mertens'in ve oliveira'nın geriye koşularından ancak her bir geriye koşuşları başına 5-6 kez geri dönemedikleri pozisyon oluyor. bu da çok doğal aslında. mertens öncelikle bir santrfor olmasının yanı sıra 35 yaşında. oliveira'nın ise kısıtlı bir enerjisi var ve bunun savunma ve hücumda dengeli kullanmasını isteyince iki taraftaki verimi de doğal olarak düşüyor. ona ya savunmadan top çıkar ya da hücumda asistin asistini yap demeliyiz. ikisini de yap deyince 2017 model selçuk inan'a dönüşüyor. mesela selçuk'un da en büyük suçu oyunun bir bölgesini seçip oraya yoğunlaşmamasıydı. kendini emre bello gibi stoperlerin arasına atıp sadece top dağıtsaydı belki hala top oynardı.

    üstteki paragrafta anlattığım sıkıntının hocanın da farkında olduğuna adım gibi eminim. bu sıkıntıyı çözmenin tek yolu ise 8 numarayı b2b bir oyuncu ile doldurmak. elimizdeki tek b2b oyuncu midtsjö. sakatlanmasaydı bu problemi yaşayacağımızı düşünmüyorum. okan hocanın oyuncu bir maç iyi oynadı diye diğer maça da o oyuncu ile çıkarak ödüllendirme anlayışı bitmeli bence. duygusal kararları bir kenara bırakıp mantığı ile kadro oluşturmalı zira her maçın hikayesi ayrı. torreira-midtsjö-oliveira orta sahasını kurup devam etmeliyiz.

    şu ana kadar oyunun sıkışmasında en büyük etken bana göre kanat oyuncularımızın yanlış tercihleri kadar kullanımlarıydı. en basit tabir ile kerem top ayağına değil, önüne atılınca etkili olan bir oyuncu. biz ısrarla topu kerem'in ayağına atıyoruz. belki kerem istiyordur ama okan hoca'nın bu konuda kerem ile konuşması şart bence. yunus ise sağ ayağını geliştirmeli. yunus topu soluna çektiğinde şut çekeceğini herkes biliyor, sağına çektiğinde ise ters ayağı olmadığı için çizgiye inip topu çekeceğini de herkes biliyor. yunus çok fazla çabalasa da şu hali ile oldukça öngörülebilir bir oyuncu durumunda.

    son olarak iç sahadaki oyunumuza değineceğim. build-up'ta 3'lü defans şeklinde dizilmek deplasman maçlarında avantaj sağlayabilir ancak iç saha maçlarında zaten otobüs çeken rakiplerimize karşı bir kişi eksik hücum etmemiz anlamına geliyor. o yüzden deplasmanda pva ile başlayıp 3-1-3-3, iç sahada debuis ile başlayıp 2-3-4-1 olarak dizilebiliriz. eğer kış transfer döneminde bir sol bek alınacaksa sol stoper de oynayabilen ve pas ağırlıklı bir isim alınmalıdır.

    açıkçası haftalar geçtikçe oyunun geliştiği kadar hocanın da geliştiğini düşünüyorum. arkasında olunması gereken bir performansı var şu ana kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın