resim
Haris Seferović
Takım:Al-Wasl
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.89
Uyruk:İsviçre
  • 849
    kap açıklamasında bu ayrıntı yoktu ama yakup çınar'a göre 15 maç oynarsa, nevzat dindar'a göre 20 maç oynarsa satın alma opsiyonu devreye girecek futbolcu. bonservisi 2.5 milyon ve 3 yıllık her sene için 2.3 milyon euro bir kontrat.

    en 45 dk zorunluluğu varsa biraz daha olumlu.

    transfer edildiği haftalarda kadroda sadece geçen sezon ki* temposuz gomis varken ve henüz ıcardi gündemde yokken ıstanbul'a getirilmişti, o günün şartları için çok kötü bir anlaşma değil.
    +3 yıl için iyi bir anlaşma da diyemem tabii ki.

    2021-22 sezonu farklı dönemlerde orta seviye ciddilikte iki sakatlık geçirdi seferovic. fiziksel olarak fırtına gibi başlamayacağını detaylı sürece hakim olanlar tahmin ederlerdi. kulüp bunu bilerek transfer etti diye düşünüyorum. okan hocanın bunu öngörmemesi imkansız.

    ilk 4 hafta ilk 11 başladı mesela. gol atamadı ama atabilirdi de. bahsettiğim bu değil. yüksek tempolu oynaması konusu. nitekim temposuz bir futbol oynadı. benim sezon başlarken düşüncem; dünya kupası öncesi son 3-4 maç tempo arttırır diye tahmin ediyordum. bu galatasaray'ı ikinci plana alıyor, milli takım ön planda konusu değil. erken yükleme yapması ve zorlaması yeni bir sakatlık riski doğurabilirdi.

    adale sakatlıkları; örneğin üst arka adale yırtığı 2.5 ay sürdü senaryosunda, iyileştikten sonra direkt eski tempo kaldığın yerden devam gibi bir durum söz konusu değil insan fizyolojisinde.
    1: 2.5 ay sakatlık kaynaklı idman yapamamanın kondisyon düşüklüğü, kardiyovasküler egzersizler azaldığı için bazal metobolizma vs. onlarca parametre.
    2: iyileşen yırtığın tekrarlamaması için iyileşme sonrası belirli dönem temkinli gitme, kontrollü yüklemeler yapma durumu var.

    profesyonel sporlarda fiziksel yükleme dönemlerinde medyanın dile getirmediği, seyirci kitlesinde hiç bir şekilde bilinmeyen farklı parametreler var. her futbolcunun farklı bir hikayesi, doğru zamanlarda doğru yüklemeler, ekstra eforlar.

    şunu söyleyebilirim seforovic sezon sonuna kadar takımda kalırsa sözleşme şartlarını bir kenera bırakarak söylüyorum; performans olarak falcao, pandev, mitroglou gibi bir durum olmayacak. futbol tabii bu. normal şartlar altında olmayacak.

    mesela kasım ayının ilk haftası içerde beşiktaş maçında ilk 11 başlarsa şaşırmam. ıcardi var ama seforovic de çok iyi durumda denilen haftalar olacaktır.

    oyun tarzı ve karakter olarak çok sevdiğim bir futbolcu. iyi bir bitirici olmadığını bilerek bunları söylüyorum. devre arası o günlerin şartlarına göre yeniden bir görüşme olacak belki de seferovic ile kulüp arasında belki bir ayrılık. belki devam. bekleyip göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın