resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.71
Uyruk:Avusturya
  • 439
    taraftarların %90'ı performans ve futbolcu kalitesi/kimliği arasındaki farkı bilmiyor. bir futbolcu bir maçta ayağında fazla top tutmuşsa, bu futbolcunun adı "ayağında fazla top tutuyor"a çıkıyor. ya da başka bir maçta pres yapmadıysa "bu futbolcu pres yapmıyor, daha çok pres yapmalı" deniliyor.

    futbolculara bu etiketleri yapıştırmak, futbolcunun oyun kimliğini ve karakterini öğrenmek için scoutlar ve takımlar futbolcuların onlarca maçını izliyor. ve sadece bu adamı izliyor. ve izledikten sonra diyor ki "bu futbolcu ayağında fazla top tutuyor".

    yusuf bir maçta ayağında fazla top tutmuş ya da olmadık şutlar çekmiş olabilir. ama bu yusuf'un böyle bir futbolcu olduğu anlamına gelmez. bir maçlık performans bir futbolcunun futbolcu kimliğini belirlemez. performans ilgili süreçte ve yerde, futbolcunun verdiği çıktıdır. bunu genellemek için bir çok "performans" izlemek şarttır.

    yusuf'un da farklı performansları olacak. ama belirli bir futbol kimliği var ve bu kimlik diğer futbolcularda olduğu gibi maç maç değişmeyecek. değişkenlik gösterecek tek şey vereceği performans olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın