resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 788
    medya tarafından yersiz eleştirilen yapılan stoperimiz. ayrıca türkiye süper lig'indeki en iyi yerli stoperdir. gerek sol ayaklı olması, gerek dripling ile 2'nci bölgeye katedip oyunu rahatlatabilmesi, gerek ise fiziksel olarak güçlü olması kendisini türk pasaportlu en iyi stoper yapıyor.

    ancak kendini geliştirmesi için repertuarına bazı özellikler eklemesi gerekiyor. mesela, galatasaray'da oynamasından mütevellit, üzerindeki taraftar baskısını fazlasıyla hissediyor. dolayısıyla konyaspor'da yaptığı o toplu çıkışları minimumda tutuyor. daha risksiz durumlarda bu çıkışları yapması kendine olan güvenini geri getirebilir. ayrıca bu çıkışlar sayesinde savunma bloğunu ön alana taşıyabilir ve pres yoğunluğunu takımca artırabiliriz.

    ikinci bir unsur olarak pozisyon almasını geliştirmesi gerekiyor. özellikle yediğimiz yerleşik set hücumlarında gereksiz yere bazı oyunculara pres yapmaya gidebiliyor; bu da yerini kaybetmesine ve savunma çizgisinin bozulmasına sebep oluyor. çok şükür ki victor nelsson gibi bir vikingimiz var ve arkasına kaçan oyuncuları süpürebiliyor. nelsson'un satılması durumunda ise defans sos sinyali verebilir.

    uzun lafın kısası, kendini geliştirmesi gereken alanlar o kadar da zor alanlar değil. bunları yapması durumunda marcao gibi elit bir stoper olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın