• 28
    beşiktaş futbol takımının oyunu türkiye için yeterli bir oyun. hatta doğru bir oyun da denilebilir. modern bir futbol oynamıyorlar ama gerek de yok zaten. yapmak istedikleri şeyler belli. belli planları var. bunlardan bir tanesi wout weghorst'a topu şişirmek. wout indirirse ne ala, indiremezse 5 veya 6 kişi önde baskı yapıyorlar. bu baskıda topu kaparlarsa ne ala, kapamazlarsa yugoslav faulü yapıyorlar ve kontra yemekten kaçınıyorlar. bir diğeri kevin nkoudou'yu çizgiye bastırıp savunmadan çıkarken uzun ve ters toplarla nkoudou'ya hızını kullanabilecek alan bulmaya çalışmak. bu planlar dışında set oyununda ilk düşündükleri orta açmak. bekleri çok aktif kullanıyorlar ve sürekli wout'u arıyorlar. bunlar da türkiye için yeter de artar bile. beşiktaş modern futbol oynamıyor ama beğenilmeyecek bir yanları da yok. savunmada da ön libero stoperlerin arasına giriyor ve savunmayı beşliyorlar. 5-4-1 dizilimine geçip açık vermemeye çalışıyorlar. ne yaptığını bilen bir takım beşiktaş, sezon sonuna kadar potada kalırlar.

    hakemler de beşiktaş'ın yanında. yugoslav faullerine kart çıkmıyor. dakika 6'da olduğu gibi berkay vardar'dan çıkan topa lucas lima'dan çıktı deniyor. dakika 10'da olduğu gibi nkoudou'nun ömer ali şahiner'e yaptığı faul verilmiyor. rakipler de genelde beşiktaş'ın yanındaydı ama bu maç değil. başakşehir'in pas organizasyonu beşiktaş'ı yordu. beşiktaş yine top kaptı ama genelde başakşehir'in istediği oldu. hatta dakikalar 26'yı gösterirken bertrand traore ile golü de bulabilirlerdi. çok çabuk kazandı başakşehir, beşiktaş'tan topu. atak bitirmesine izin vermedi, sadece 40. dakikada leo duarte'nın çıkardığı bir pozisyon var.

    ikinci yarıda maç başakşehir'e bakıyor gibi. beşiktaş gol atamadıkça strese girecek. her iki taraftan da hamleler gelecek. sonuç galatasaray için en iyi neyse, o olsun.

    ikinci yarı edit'i: tahmin edilebileceği gibi maçı başakşehir kazandı. ikinci yarının ilk 15 dakikası çok bastı beşiktaş ama başakşehir bu dilimde iyi savunma yaptı. rakip savunma çizgi halinde iken stoperlerinin ya da iç oyuncularının tersteki bek oyuncusunu savunmanın arkasına kaçıran uzun paslarını iyi denedi beşiktaş. beşiktaş en büyük silahlarından biri olan duran top fırsatını da bu maçta pek bulamadı. bulsa da başakşehir bu konuda zaten beşiktaş kalır değil zaten. beşiktaş gol atamadıkça strese girdi ve yaptıkları ilk hatada traore fişi çekti. başakşehir sakin ve kontrollü oyununun karşılığını aldı. beşiktaş'a karşı tempo yapmamalısın. sakin ve kontrollü oyun beşiktaş'ın ilacı.

    yine tekrar etmekte fayda var. beşiktaş'ın oyunu lig için yeterli. bugün beşiktaş yenildiyse başakşehir'in ligin üstünde bir kaliteye sahip olmasından kaynaklı. geri kalan maçlarda beşiktaş hakemlerin de desteği ile kolay galibiyetler alacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın