resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 754
    oyuna katkısı iyi seviyede olsa da yanlış bir rolde oynattığımızı düşünüyorum. okan hoca forvet arkasında forvet karakterli oyuncu tercihi joao pedro isteğinden beri belliydi. mertens bu işin zirvesidir fakat bayağı ortasaha gibi davranmaya ve oynamaya devam ediyor. mertens'in işi cezasahası çevresinde topla buluşturularak pozisyonları tamamlamak olmalı, bizde hücumda oyun kuran, üretmeye çalışan bir 8.5 numara görevinde. mesela bu rolün mata'ya daha uygun olduğunu düşünüyorum. mata'nın mertens'ten daha iyi oyuncu olduğu için değil bu arada. anlatmak istediğim aslında oyuncu tipi veya profili. mertens bunu da kalitesiyle oynar ama 35 yaşında bir oyuncuyu sürekli bu şekilde kullanmak doğru olmayabilir. kenarlarda uyumlu diyemeyiz çünkü kerem ve yunus sık top kaybı yapabilen ve takım savunmasına katkısı sınırlı olan forvet karakterli oyuncular. tüm bunları düşününce topsuz oyun savunması problemli oluyor. ona o konfor alanını sağlayamadığımız için mertens'ten başka işler talep ediyoruz. şu anlık işler skor anlamında iyi gidiyor fakat seviyesi yüksek maçlarda mertens'in varlığı savunmada problem yaşatabilir. sorun mertens kaynaklı değil planlama açısından kaynaklanıyor. iyi ki joao pedro işine girilmemiş çünkü ona bu işleri yaptırmaya kalksak çok büyük patlardı.
    ilerleyen haftalarda okan hocanın çözüm bulması gerekebilir; ya kenarlarda bir değişim olacak ya da mertens'i forvet göreceğiz ki bu ihtimal zor gözüküyor icardi transferiyle. örneğin ortasahayı üçleyerek sol kenarda serbest bir rol verilebilir.
    ben kendisinin performansından da 6 hafta itibarıyla memnunum ama daha verimli ve takıma uygun hale getirmenin yollarını bulmamız kanaatindeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın