resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.73
Uyruk:Avusturya
  • 359
    mesut özil türk liglerinde 2015 öncesinde alman milli takımını tercih etmiş olmasına rağmen, yerli statüsünde top oynayarak yerli statüsü kazanmamış olmasına rağmen, sanki bu hakkı kullanmış ve kazanmışçasına bu haktan istifade etmektedir. mesut özil'in bu haktan istifade etmesi kazanılmış hak falan değil direkt olarak istisnai bir düzenlemedir. kazanılmış hak olabilmesi için bu hakkı düzenleme öncesinde kullanmış olması gerekliydi. dolayısıyla ilgili düzenleme zaten uygulamayla ilga edilmiş durumdadır aslında.

    bununla birlikte yusuf demir için de mesut özil'in hukuka aykırı emsali ile kadük hale gelen bu düzenleme nezdinde istisna pekala yaratılabilir; nitekim kendisi türkiye a milli takımı ile avusturya a milli takımı arasında bir tercihte bulunmamış; avusturya a milli takımının teklifini türkiye a milli takımından teklif gelmediği için kabul etmiştir.

    hatta bu konuda o dönemin teknik direktörü olan şenol güneş'in de yapmış olduğu açıklamalarda kendisinin a milli takımımızdan teklif gelirse kabul edeceğini ancak alt yaş kategorilerinde oynamak yerine avusturya a milli takımından teklif geldiğini ve orayı seçeceğini de milli takımımıza bildirdiğine dair dönemin teknik direktörünün ikrar eder basın demeçleri mevcuttur. bu kapsamda şenol güneş'in egosuna kurban edilerek avusturya'ya gönderildiğini de şenol güneş birinci ağızdan söylemiştir diyebiliriz.

    dolayısıyla kendisinin türk vatandaşı statüsünde oynamasını istemek herhangi bir haksızlık talep etmek olmadığı gibi pekala yerinde ve karşılık bulması gereken bir taleptir. keşke 4 maç oynamış olmasaydı hatta milli takıma da alabilseydik, çok büyük yetenek kaçırdık milli takım olarak, çok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın