resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.73
Uyruk:Avusturya
  • 252
    imprator’un bizlere emaneti ve armağanı olan 14 yerli oyuncu oynatma zorunluluğunda (bakın yabancı serbestliği demiyorum, 14 yerli zorunluluğu diyorum) kendisinin yabancı futbolcu sayılması mantıklıydı. zaten 14 yabancı alıyorsun, bi zahmet yerli futbolcu da yetiştir ya da al diyordu sistem ama sağ olsunlar güzelim sistemi hiç ettiler. o yüzden kendisinin yabancı statüsünde oynaması gereksiz artık. yusuf türk’tür ve türk statüsünde oynamalıdır. mevcut kural böyle devam edecekse, bu konuda da bir update gereklidir.

    üstelik saçmalık bununla bitmiyor. ingiltere’de mesela, britanya asıllı futbolculara ingiltere’de geçirdikleri zamana göre homegrown statüsü veriliyor. irlanda, iskoç ve galler’den gelen futbolcular, ülkelerinin milli takımlarında oynamalarına rağmen yerli sayılıyor ama mesela altyapı ürünümüz beknaz, birkaç maç daha ülkesinin milli takımında forma giyerse yabancı statüsünde sayılacak. böyle bir saçmalık olabilir mi?

    ingiltere’deki gibi bi düzenleyemediler şu kuralı. ülkenin diğer yapıları gibi sürekli oynayıp resmen skib bıraktılar sistemi. ya hadi yeni bir şey çıkarmaya vaktin ve aklın yetmiyor, bari olanı kullan.

    neyse…
App Store'dan indirin Google Play'den alın