• 11
    ustunden ucuz milliyetcilik yapilarak yusuf’a karsi yapilan uygulamanin savunuldugu korkunc kural. bayrak ve milli takim secimi kirmizi cizgiymis. :)) tamam.

    1. turk statusu turkiye cumhuriyetine vatandaslik bagiyla bagli herkese verilir. bu hakka sahip olanin statusu kafaniza göre, ama öyleyse böyle, öyle basa böyle tarak diyerek degistirilemez. turkluk hakki kisitlanamaz. her turkle esittir.
    2. anasi babasi sulalesi turk olan birinin kanunen turk sayilabilmesi icin vatandasligi olmali. vatandasligi yoksa kagit ustunde turk degildir. hukuki haklardan yararlanamaz.
    3. bir kisinin vatandasliktan cikmadigi surece hangi ulkede yasadigi, hangi ulkenin uluslararasi musabakalarina katildigi gibi konular vatandaslik hakkini etkilemez. spor ile ilgili konular ”spor faaliyetidir” milli takim dahil.
    4. yusuf turk vatandasiysa turk statusundedir. bu hakki elinden milli takim tercihi yuzunden alinamaz. önune bir secenek sunulmamis, turk milli takimina cagirilmamis oyuncu baska milli takimi mecburen tercih etmis olabilir.
    5. mesut’un, inler’in, derdiyok’un tercihleri x tarih öncesi oldugu icin kabul kismi kanunen uygun olsa da ahlaken etik bir sart degildir. kendi vatandasina karsi ırkciliktir. mesut da turktur, yusuf da.

    hic öyle bayrak, vatan, sakarya diye milliyetci damarlarinizi kabartip millete turklugu ögretmeye kalkmayin. önumuzdeki secimlerde turkiye’yi kimin yönetecegine karar verecek oyu kullanma hakkina sahip olan yusuf, turkiye’de turk olarak oynayamiyor. akliniz mantiginiz aliyor mu sizin?
App Store'dan indirin Google Play'den alın