• 17
    bence yerli oyuncu oynatma zorunluluğunun en büyük zorluğu ilk 11’den çok oyuncu değişikliklerinde çekiliyor.

    ilk 11’de 3 tane yerli oyuncu oynatma problemini mevcut kadromuzda bir şekilde çözebiliyoruz.

    ben ağırlıklı olarak kazımcan, abdülkerim ve kerem ya da yunus ikilisinden biriyle dolduracağımızı düşünüyorum bu zorunluluğu.

    ancak sahada kötü performans gösteren ve çıkması gereken bir yerli oyuncu varsa problem orada başlıyor.

    eğer kullandığınız 3 yerlinin de alternatifi yerli değilse; oyuncuları değiştirirken bir yerli daha oynatmak zorunda kalıyorsunuz.

    yaşanmamasını dilediğim bir örnek üzerinden gidelim. bir karşılaşmaya kazımcan, yunus ve abdülkerim ile çıktık diyelim ve kazımcan ilk 45 dakikada kötü bir performans sergiledi. devre arasında kendisi yerine sahaya pva atmamız gerekecektir ve diğer 7 yabancı oyuncudan birini çıkarıp sahaya bir yerli atmamız gerekecek.

    kaleci veya stoper değiştirme riskine büyük ihtimalle girmeyeceğimizi düşünüyorum. dolayısıyla bazı maçlarda hücum oyuncularımızdan birini çıkarıp yerine keremi atmamız gerekecektir.

    bu ne biçim kural yahu. insanlara bulmaca çözdürür gibi zorluk çıkarıyorlar. zaten ülkede doğru düzgün futbol oynanmıyor. bir de teknik direktörlerin maç planına bu denli etki eden saçma sapan bir kuralla mücadele ediyoruz.

    madem yerli diye ölüp bitiyorsunuz, bari kuralı sadece ilk 11 ile sınırlandırsaydınız. kimin oyuna girip çıktığından size ne?
App Store'dan indirin Google Play'den alın