resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 4219
    gözlemlediğim kadarıyla fazla duygusal oyuncu. sorununun mental olduğu çok açık, burada ilk geldiğinde oynadığı 5-6 maçlık süreçte hepimizi sevince boğmuştu. sonra halil umut meler’in sezonu elimizden alıp beşiktaş’a veren kırmızısı ve üstüne geçirdiği covid sonrası performansı çok düştü. o dönem fatih hoca şans da verdi döndüğünde aslında ama, performansı öyle bir seviyeye geldi ki şampiyonluk savaşı verdiğimiz günlerde mohammed’i kazanmayı ön plana koyamazdık tabii ki.

    sonrasında gece hayatı muhabbetleri, eşiyle olan problemler ortaya çıktı. burada kendisini toparlayamayacağı artık aşikardı.

    kendisi hakkında yapılacak bana göre en net analiz, surat ifadesi ile performansı inanılmaz bir düz çizgi üzerinde doğru orantılı. bize ilk geldiğinde gülücükler saçarken, sempatik tavırlar içindeyken taş gibi oynuyordu. morali düştükten sonra ise performansı hep yerlerde gezdi. moralinin neden düştüğüne dair yorumların hepsi çıkarım olur, sen dersin ki fatih hoca yedek bıraktı o yüzden, ben derim ki kendisi olgunlaşmamış bir insan o yüzden, fatih hoca gibi futbolcu iletişimi konusunda master degree bir insanın basının önünde istediği ve kazanmayı arzuladığı bir futbolcuyu dinlememiş ve ona göre aksiyon almamış olma ihtimali yok. mesela bence kendisinin aklının en çok karıştığı, bizden en çok soğuduğu yer bana göre saint etienne transferinin yatması. aklı o gün fransa’ya kaydı ve aklını türkiye’ye asla geri getiremedi.

    şu an nantes’ta da bize ilk geldiğindeki gibi gülücükler saçıyor. mental durumu böyleyken performans vermesi tam kendisini anlatan iş. fakat bu mental sağlıkla bi üst seviyeye çıkmasını zor görüyorum.

    kendimize batırılacak çuvaldızı ise işin psikolojik destek tarafı. avrupa gibi refah içindeki sağlıklı ortamda bile kulüplerin bu desteğe verdiği önem ortadayken, bizimki gibi toksik, rezil bir futbol ortamında bizim yapmamız gereken en en en önemli şey futbolcuların psikolojisini korumak, dünya çapında uzmanlardan düzenli seanslar aldırmak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın