resim
Juan Manuel Mata García
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:36
Boy:1.70
Uyruk:İspanya
  • 311
    kadromuza kattığımız 34 yaşındaki ispanyol oyuncu. manchester united'da aldığı yüksek maaştan ötürü kontratını bırakmak istemeyince son 3 yılını doğru dürüst oynamadan geçirdi ve kafada futbolu bitirmiş gibiydi mata. transfer döneminde adının ciddi bir takımla anılmama sebebi de buydu esasında.

    işin saha içi boyutuna gelecek olursak kısıtlı sürelerde çilingir görevi görebilir. çok yaratıcı, teknik kalitesi ve oyun görüşü çok üst düzey. tam olarak bir ofansif oyun kurucusu; topla buluşmak için oldukça hareketlidir ve pas bağlantılarında önemli bir opsiyon yaratır çünkü pas almayı iyi bilir, topu bekleyen değil arayan biridir. gerektiğinde sağ kenarda da oynatılabilir. son maçlarında yanlış hatırlamıyorsam daha geride oynatıldığı maçlar vardı. yerleşik savunmalara karşı hücum ederken bu özellikleri ile bir adım öne çıkacaktır.

    transferine olumsuz bakma sebebim yaşından değil son dönemde süresinin çok az olması. geçen sene 1500 dakika süre alan 35 yaşındaki mertens'le aynı kefeye koyamayız. kariyerinin genelinde olarak fizik olarak zayıf, savunma yardımı konusunda problemli ve temposuz bir oyuncuydu. maç ritmi eksik şekilde geliyor veya son döneminde çalıştı mı bilemiyoruz. fiziğiyle oynayan bir oyuncu değil elbette ama belli bir seviyeye gelmesi de gerekiyor artık.

    ana plana dahil etmeyeceğin, rotasyonda ve kısıtlı sürelerde değerlendirmek için son dönemini oynamadan geçirmiş 34 yaşındaki oyuncuya 1.8 milyon maaş vermek bence yanlış bir hamle. tekrardan hoşgelmiş umarım çok başarılı işlere imza atar. hayırlı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın