resim
Juan Manuel Mata García
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:36
Boy:1.70
Uyruk:İspanya
  • 273
    2022-2023 yaz transfer sezonunda kadromuza kattığımız bir diğer dünya yıldızı.

    kaç sezonluğuna anlaştık detaylar açıklanınca anlarız ama 1+1'den fazla değildir umarım. premier lig temposunda oynayan adam ligimizde rahat oynar. yaşı premier ligde 34 ise burada o 29'a falan denk gelir. yeter ki sakatlık yaşamasın. mertens'e de pek sıcak bakmamıştım ama adam herkesten iyi koşuyor. fiziği gençlere taş çıkartır. gelmeden önce oynadığı lig çok önemli bir futbolcunun.

    mata'nın bir arap coğrafyasından ya da abd'den yüksek paralı bir teklif beklediğini bu yüzden bizim kendisini almamızın bu kadar geciktiğini düşünüyorum. icardi'nin üst liglerden teklif beklemesi gibi. biz sonraki tercihleriydik bence. mata futbolu bizde bırakabilir ya da bjk'de atiba gibi yeniden doğabilir. bunu zaman gösterecek ama bize kendisi ne kadar gerekliydi?

    emre akbaba ve mertens ile mi yarışacak? başta böyle sandım ve emre akbaba'yı harcıyoruz diye kızmıştım ama galiba oliveira'ya alternatif olarak alındı kendisi. mata'nın videolarına baktım tekrar ve yaptıklarını gördükçe oliveira'nın bizde yaptığı ve yapmaya çalıştığı şeyleri yaptığını gördüm. mata artık yaşı da yüzünden önde sürekli baskı yapabilecek bir oyuncu değil. oliveira da öyle değil. oliveira oyundan çıkınca geriden oyun kurma yeteneğimiz düşüyordu. çünkü yerine girecek aynı yeteneklerde oyuncumuz yok. mata ile oliveira maçlarda değişmeli oynar görüşündeyim. mertens ve emre akbaba ise 10 numarada yarıştırılır. bir sıkıntı çıktığında mata 10 numaraya yerleştirilir. emre akbaba yabancı oyuncu kuralında önemli bir ismimiz olur. elimizi rahatlatır. seçeneklerimiz artar.

    oliveira ile yarışacak oyuncu olarak aldıysak sevinirim. yoksa çok gereksiz bir transfer olarak görürüm. gönül isterdi ki daha gencini bulalım ama o kadar transferden sonra bu bile iyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın