resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 618
    fiziksel olarak taşınması gereken oyuncu. kendisine yanlış transfer derken fiziksel olarak düşüşteki bir oyuncuya bu kadar uzun sözleşme verilmesini eleştiriyordum. teknik olarak hiçbir sıkıntı yok. kendisine geldiği gün frikik atan belhanda demiştim, sahada gördüğüm de tam olarak bu. belhanda'nın gösterdiği performans ve karakter ile galatasaray'ın özel oyuncularından olduğunu düşünüyorum. inşallah oliveira da öyle olur ancak işin fiziksel kısmı bunu zor kılıyor. 4. senesinde fizik olarak artık yerlerde olan belhanda ile aşağı yukarı denk olarak başladı sergio.

    bu yıl lig serüveninde çok kritik bir rol oynayacak sergio. kendisinden maksimum verimi 17-18 ve 18-19 sezonlarında belhanda'nıın oynadığı pozisyonda alırız.

    hatta şunu da belirtmeliyim kurduğumuz orta saha 17-18 sezonuna oldukça benzemek de. fernando-torreira ve ndiaye-midtsjö kilit noktalarda benzeşmekte. mesela pas ile çıkışlarda fernando ile torreira benzeşiyor ancak top kapmada torreira iyi iken alan markajında fernando daha iyi. yine midtsjö ile ndiaye'nin dribbling, tempo ve şok presleri benzerken, ndiaye daha güçlü bir oyuncu iken midtsjö teknik işlerde daha yetenekli.

    unutmadan dubois ile de mariano iç koridor kullanımı bakımından benziyor. bu durumda yunus'dan feghouli ve kerem'den rodrigues performansı almamız gerekli. yunus'un bunu becerebileceğini biliyorum ama kerem'e asist nasıl yapılır öğretmemiz gerekebilir. rodrigues de yola kerem gibi başlamıştı, sonradan öğrenmişti. icardi'nin gomis'in yaptığı her şeyi daha iyi yapabileceğini zaten biliyoruz.

    üzerine bu takımda alınmasını hala yanlış hamle olarak görsem de mertens de var. ben mertens ile oliveira'nın forma yarışına gireceğini düşünüyorum. sergio-icardi başlayıp seferovic-mertens'e dönebiliriz maç içerisinde. bu da set hücumundan geçiş hücumuna geçirir bizi. yani maç sıkıştığında personel değil taktik değiştirebiliriz.

    son olarak ise, inşallah iyi bir performans alırız oliveira'dan. sene sonu da mümkünse para kazanarak yolları ayırırız. şampiyonlar ligine kalmada ihtiyacımız var gibi hayallere dalmayız. avrupa ligi olmalı bizim hedefimiz. orada bile takım halinde mücadele etmemiz gerekeceği için sergio aksayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın