• 531
    çok güzel, hak ederek, şampiyonluk yolunda çok iddialı olduğumuzu hissederek ve hissettirerek kazandığımız maçtır.

    maçın tamamında oyuna hakimdik. hakemin berbat yönetimine rağmen galatasaray ağırlığını hissettirerek, bastıra bastıra kazandık. bana 2013 yılında 4-2 kazandığımız 25 şubat 2013 galatasaray orduspor maçı ve 6 nisan 2013 galatasaray mersin idman yurdu maçı'nı açlarını hatırlatmıştır. şimdi gelelim biraz incelemeye.

    takımımız topa sahip olup oyunu kontrol ederek oynamaya çalıştığı futbola devam etti. fakat ilk yarıda oyun kontrolünü elimizde tutmamızda rağmen hücumda verimsiz organizasyonlar, çok fazla top kaybı yapılması gibi sorunlar bir türlü skora ulaşmamızı ve verimli olmamızı engelledi. burda maalesef kerem aktürkoğlu'nun çok kötü performansının etkisi büyük. 18 top kaybıyla oynadığı ilk yarıda takımın hücum organizasyonlarında akışı bozduğunu gördük. ikinci yarıda 10 kişi kalan takımın akıcı ve baskıcı oyununun ne kadar etkili olduğuna bakıp ilk yarıyla karşılaştırarak durumu öngörebilirsiniz.

    savunmada nelson ve aldulkerim çok iyi başladı. özellikle nelson, maçın devamında da harika bir performans ortaya koydu. savunmada liderlik eden, aynı zamanda top da çıkartan, etrafını yöneten ve aynı zamanda ruhunu da veren bir oyun oynadı. ikinci yarıda oyuna giren emin bayram ise güvenli, kendinden emin bir oyun oynadı. savunma anlamında kendisine pek iş düşmese de birkaç pozisyonda özgüvenle topu çıkarması beni çok memnun etti. umut vaadediyor, umarım kendisini daha çok görür ve geliştiririz.

    sacha boey. bugün maçı kazandıran sağ bekimiz. kendisinin çok yetenekli ve top class bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. fakat muhteşem fizik seviyesi ve sorumluluk alan oyunu maçı domine etmesine yetti. helal olsun sana çocuk.

    ortasahada torreira ve oliveira. mükemmeldiler. hem top çalma, hem de oyun kurma anlamında bu ligin üstünde bir oyun oynadılar, maça hükmemizde çok büyük öneme sahiptiler.

    mertens. mükemmel bir adamsın sen. lider, yetenekli, takımı üst seviyeye çıkartan bir yetenek. fiziksel durumunu güçlendirip skor da bulduktan sonra kendisini daha çok öveceğiz. penaltıyı da aldı, kralsın. bir gol atsa da birlikte sevinsek.

    kanatlarda kerem'den bahsettik. ikinci yarıda tüm solu tek başına oynayan pva çok iyi bir performans verdi. kerem'le olan uyumsuzlukları takıma o kadar büyük bir etki ediyormuş ki eksik oynaması bile daha iyi bir oyun ortaya çıkardı. oliveira, mertens, torreira ile iyi uyum yakaladı. kerem'in sürekli yanlış karar vermesi, 5-6 kişinin arasına topu çıkarma ihtimali 1% bile olmayan pozisyonlara dalması maç boyunca bizi çok engelledi. yunus'u ise beğeniyorum, hem oyun görüşü daha açık hem de çok yetenekli. birkaç pozisyonda şutu vurmak için karar vermekte geç kaldı, ikinci yarıda da bu kendisine etki etti. güvenini kazandığında bize çok daha yardımcı olacak.

    gomis. ben bu adamı çok seviyorum. fizik gücü 90 dakikayı kaldıracak seviyede olmasa da varlığı ve yarattığı tehdit rakip savunmaları çok rahatsız edici. bazı adamların böyle etkisi vardır, bilirsiniz çat diye döner atar. savunmalar da bu yüzden bu oyunculardan korkarlar, öyle bir oyuncu işte. normalde en eleştirdiğim özelliği olan sabit ve stabil oyunundan ziyade bağlantı oyununa eskisine nazaran daha çok katılan bir gomis gördük.

    okan hocam ikinci yarıda mertens ve oliveira'yı çıkardığında büyük bir kumar oynadı. zaten domine ettiğimiz bir oyun vardı, ve en yetenekli oyuncuları fiziksel güçleri bittiği için bu noktada çıkardı. neyseki skor geldi, biz de mutlu ayrıldık. hala doğru mu yanlış mı bir karar verdi emin değilim.

    en çok sevindiğim konu domine eden oyunumuzda taraftarın da maçta aktif olması, gol attıktan sonra kulübenin muhteşem bir sevinci. işte orduspor ve mersin maçlarını bana hatırlatan, sene sonunda şampiyonluk getiren ruh bu. umarım gelişerek, ilerleyerek devam eder, maşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın