resim
Erling Braut Håland
Takım:Man City
Mevki:Santrfor
Yaş:23
Boy:1.95
Uyruk:Norveç
  • 336
    manchester city’in santraforu.

    aslında guardiola’nın sistemine hiç uymuyor zira guardiola merkez forvetinin oyunun içinde olmasını ister. yeri geldiğinde 10’a hatta 8’e kaymasını ister. sırf bu yüzden bayern döneminde lewandowski’yi oynatmaz, genelde yedekten oyuna sokardı. ibrahimoviç’i barça’ya transfer ettikten bir süre sonra o’nu sürekli yedek soyundurduğunu da hatırlayın.

    lakin haaland transferi muhtemelen city yönetiminin baskısıyla oldu. zira city artık cl şampiyonluğunu istiyor ve bunun için dominant bir santrafora sahip olmaları gerektiği düşünüyor olabilirler. zaten maç içerisinde bakarsanız, haaland’ın attığı gollerden sonra guardiola’nın mimikleri fazla yapmacık duruyor. ellerini havaya kaldırıp alkışlamalar falan. yıllardır guardiola’yı hayranlıkla takip eden biri olarak haaland’ı onore etme hareketlerinin samimi olmadığını görebiliyorum. haaland’ın oyundan güya alkışlatılmak için çıkarkenki yüz ifadeleri de bir şeyleri anlatıyor.

    ayrıca guardiola, geçen basın toplantısında dk sonrası yönetimle konuşacağını ve bir süre futbola ara verebileceğini söyledi. muhtemelen yönetimle arasında bu konulardan mütevellit anlaşmazlık var ve sene sonunda görevini bırakacak. yani kendisinin gelişi guardiola’nın gidişine işaret ediyor. bakalım zaman neler gösterecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın