resim
Michy Batshuayi-Atunga
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.85
Uyruk:Belçika
  • 264
    fenerbahçe'ye transfer olacağı konuşulan forvet. jorge jesus 4-3-1-2'yi tercih ediyor ve nispeten hantal joao pedro'yu düşünürsek iyi bir ikili olabilir. batshuayi hareketliliği ve çok yönlü oyunuyla ikili forvet düzenlerinde daha faydalı olabilir. fizik kalitesi yüksek, mücadeleci ve dinamik bir oyuncudur.

    geçen sene beşiktaş'ta kırılma anlarında kaçırdığı pozisyonlarla şampiyonlar liginde ve yarışta kaderini etkilemişti. mesela ghezzal'ın bir rahat 6-7 asistini yemiştir. 33 maçta 14 gol 5 asisti var, bu gollerin 6'sı penaltı. o takımda çok rahat servis alabilen bir batshuayi vardı, istatistikleri fena değil ama kırılma anlarında iş bitiremeyişi yüzünden haklı olarak çok tepki görmüştü.
    bitiriciliği problemli, özellikle baskı altında olduğu zaman çok net pozisyonları bile değerlendiremiyor ve soğukkanlı kalamıyor. vuruş repertuarı oldukça dar, genellikle tüm gücüyle abanmayı tercih ediyor. bağlantı oyunu yeterli değil, verdiğiniz topu olumlu şekilde alabilmeniz mümkün değil ve çevresiyle ilişkisi biraz zayıf.

    fenerbahçe taraftarının burun kıvırması normal. yaz boyu sörloth haberleri gezerse son gün batshuayi tatmin etmez, transfer döneminde ilk haftalarda takıma katılsa bu kadar tepki görmezdi. fenerbahçe yönetiminin yerinde olsam jesus'tan bağımsız şekilde cezasahasında etkin bir bitirici tercih ederdim çünkü buna ihtiyaçları olacak. ne çok iyi ne de çok kötü bir transfer fenerbahçe adına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın