• 2785
    süper lig 2022-2023 sezonuna dair alınan bütün kararları fenerbahçe lehine vermiş oluşum.

    mesela fenerbahçe'nin kadrosunda 21-22 tane yabancı oyuncu vardı. eski yabancı kuralına göre bu sayının 14'e düşürülmesi gerekliydi. galatasaray bu kurala uymak için yok pahasına oyuncu yollarken, türkiye futbol federasyonu durup dururken çok ilginç bir karar aldı! evet, kural revize edildi ve yeni sayı 21 olarak açıklandı! ne tesadüf değil mi? diagne'yi temmuz ortasında üzerine para vererek karagümrük takımına yolladık, temmuz sonunda mohamed'i 250 bin euro kiralama ücreti karşılığında nantes'e gönderdik, 4 ağustos'ta morutan'ı 150 bin euro karşılığında kiralık gönderdik. peki tff'nin kararı ne zaman çıktı? 8 ağustos...
    evet, yönetimin iş bilmezliği; tabir-i caizse çapsızlığı da bu düşük kiralama bedellerine neden oldu ama bu kararın ne olursa olsun erkenden açıklanması gerekliydi. ayrıca eğer bu karar çıkmasaydı, fenerbahçe yine hile hurda ile rakamları şişirip oyuncuları yollardı ama en basitinden tisserand 3 milyon euro etmezdi!

    ikinci bir konu ise, rezerv lig'in durup dururken kaldırılması konusu.

    bütün takımlarımız ve spor kamuoyunun geneli, avrupai bir tarza bürünüp, rezerv lig'in doğru bir adım olduğu konusunda hemfikir olmuştu. 4 haftası oynanan rezerv lig'de galatasaray 12 puan ve 15 averajla(22 gol attık) birinci sıradaydı. fenerbahçe ise 1 puan ve -7 averajla son sırada...
    rezerv lig'in oynanmasının üzerinden 1 ay geçti veya geçmedi, kulüpler birliğinin vizyoner başkanı ali koç, tıpkı 28 kasım 2018 kulüpler birliği vakfı açıklamasına benzer bir şekilde, yani yancı kulüpleri de yanına alarak rezerv lig'in iptal edilmesini istedi. işte kulüplere çok yük oluyormuş da, tesisler şöyle de, yayın yokmuş da, gelirler az da falan filan bir sürü bahane! sezon öncesi düşünülmeyen şeyler, bir anda gün yüzüne çıktı ve bingooo! tff 1 hafta sonra rezerv lig'i iptal etti.

    29 ağustos 2022 konyaspor fenerbahçe maçının 20. dakikalarında fenerbahçe oyuncusu enner valencia, rakibinin bacak arasına tekme attı ve kırmızı kart gördü. video hakem anlamsızca devreye girdi ve tekme yiyen oyuncu da sarı kart gördü. sarı kart gören o oyuncu, yani adil demirbağ, mücadelenin 54. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart gördü! bak sen şu hataya...
    neyse 1 eylül 2022'de açıklanan kararlara göre enner valencia sadece 1 maç ceza aldı. rakibine bile isteye tekme atan oyuncu 1 maç ceza aldı! diagne'nin uzattığı ayak yanlışlıkla rakibe gelince 2 maç, emre kılınç arkadan faul yapınca 2 maç oluyor ama bile isteye yapınca 1 maç!

    fenerbahçe'nin oynadığı önceki maçlarda da lehine bir sürü hatalar yapıldı. tam tersi galatasaray maçlarında ise herkes üç maymunu oynuyor ve lehine asla kararlar verilmiyor. lehine de değil ha, adaletli maçlar yönetilseydi, en az 2 tane penaltı kullanacaktık.

    sözün kısası, tff daha 1 ay bile geçmeden birçok önemli konuda fenerbahçe lehine kararlar veriyor ve bu da ilerisi için gerçekten çok tehlikeli. bir gün ansızın 1959 öncesi şampiyonlukları kabul edip, bol keseden yıldız dağıtabilirler!
    eğer her masada var isek, yeri geldiğinde o masayı yumruklamayı da bilmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın