resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 542
    top ayağına gelmeden önce pas opsiyonlarına ve boşluklara bakmış oluyor. top kendisine geldiğinde anında dikine o topu çıkartıyor beklemeden. berkan'dan fazla ne yapıyor diyenlere top ayağına geldiğinde isabetli ve hızlı bir şekilde topu olumlu kullanıyor diyebiliriz.

    rakip atak yaptığında da şuursuz bir şekilde rakibe basmak yerine alan kapatıyor. şuursuz bir pres göze hoş gözükebilir ama neticede ligde 13. oluyorsunuz. oliviera'nın yaptığı şeyin değerini görmüyor olabilirsiniz onu da oynamadığında anlarsınız.

    nasıl ki tehlikeli bir şut geldiğinde top muslera'nın kucağında sönüyor ve sanki muslera atlatıp zıplamadığı için kolay şut algısı yaratıyorsa muslera yerine yıllardır oynayan kaleciler doğru yer tutmadığı ya da şutu tekte tutamayıp sektirdiği için saçma sapan goller yiyince musleranın değerini anlıyorsunuz. işte aynen öyle.

    bu arada cicaldau'yu sevmem, hiçbir zaman beğenmedim. övmek için yer aramadım hep gömdüm. belhanda'yı da keza hiç beğenmem hep gömdüm. sergio'da olan şey övmek için sebep aramak değil oyunu dikkatli izlemek.

    gedson, ndiaye, lemina tarzı topla koşturan oyuncu değil kendisi. ben de o tarz orta sahalara bayılıyorum ama kendisi top dağıtan bir oyuncu. önündeki orta saha oyuncusu o ince işleri yapacak olursa iyi bir orta saha kurgusu olur. kendisinden alacağımız verim, kanat oyuncuları ve önündeki orta saha ile de doğrudan orantılı olacaktır. çünkü kendisi topu aldığı gibi dribling yapan biri değil top dağıtıcı. böyle bir oyuncuya ne kadar ihtiyacımız olduğunu geçen seneden gördük. bu seneki maçların hiçbirinde saçma sapan yan pas yaparken top kaptırıp gol yemememiş olmamız bile yeterli veri.

    duran topları da çok etkili kullandığını söylememiz lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın