• 442
    1 puan aldigimiz mac. okan hocam galibiyeti istese ve biraz daha hucumu dusunse 3 puani da alirdik ama taraftar baskisi ve koltugunu kaybetme korkusu yuzunden beraberlikle yetinmesini de anlayisla karsiliyorum.

    ezilenin, dahasi haksiz bir sekilde ezilenin oldum olasi yanindayim. bu mac ozelinde kerem akturkoglu'nun haksiz bir sekilde elestirildigini dusundugum icin acaba ben mi yanlis mac izledim diye macin tekrarini yeniden izledim. ve hala kerem'in iyi oynadigini dusunuyorum.

    video edit ve yukleme olayi cok zaman alan bir seymis, umarim soylemek istediklerimi anlatabilirim. haci sen futbolu birak, badminton izleyen olursa onlari da saygiyla karsilarim.

    insallah videolar telif sebebiyle silinmez.
    1) https://www.veed.io/...39-9dde-1cfca2776c84
    defansta pva, abdulkerim bardakci ve nelsson uclu sekilde duruyor, boey hucuma katiliyor. atak boyunca pva ekrana dahi girmiyor.

    2) https://www.veed.io/...fe-942b-4407c775877c
    defansta yine pva, apo, nelsson yanyana. kerem top almak icin sol bek bolgesine, cok gerilere geliyor, bu arada boey ileride, yunus akgun ise ikinci forvet konumunda.

    3) https://www.veed.io/...c2-8a34-cf524454bbf2
    defans yine ayni sekilde, kerem top alabilmek icin yine geriye geliyor.

    4) https://www.veed.io/...e6-abab-bb90c99d54d6
    geri 3'lu yine ayni. kerem ve boey kaleci vurusu esnasinda ayni hizada.

    5) https://www.veed.io/...18-8f35-6f3d93e162b9
    yine oyun kuruyoruz, pva ile defans ucleniyor, kerem bizim yari sahadayken yunus forveti ikiliyor. boey kerem'den dahi ileride konumlaniyor.

    6) https://www.veed.io/...54-97a7-2eb77223b031
    takimin dizilisi hucum esnasinda 3-2-4-1 seklinde.

    bu videolar gibi cok kesit var, diger maclardan farkli bir dizilis benimsedi okan buruk hocam. hucuma cikarken defansimiz cok net bir sekilde pva tarafindan uclendi ve su sekli aldik; (pva sahte bek degil, normal bildigin 3'lunun beki seklinde oynadi)

    nelsson-apo-pva
    torreira-oliviera
    boey-yunus-mertens-kerem
    seferovic

    hatta cogu zaman yunus forveti ikiledi.
    nelsson-apo-pva
    torreira
    boey-oliviera-mertens-kerem
    yunus-seferovic

    bu durum gomis girene kadar devam etti. gomis girdikten sonra pva defansi uclemeyi birakti, berkan geriye gelip oyun kurulumuna yardimci oldu. dk 60-65'ten sonra takim iki bekin de ataga katilabildigi klasik 4'lu dizilise gecti.

    buraya kadar sadece olan seyi yazdim, simdi yorumumu yaziyorum; bu mac ozelinde hucum anlaminda farkli pozisyonlarda olan kerem ve yunus'un hucum aksiyonlarini karsilastirmak kerem'e yapilan buyuk bir haksizliktir. oyun icerisinde cok kez gorduk, takim sag kanattan hucum etmek istedi, taktik olarak orayi kullanmak istedi. (dogrudur, yanlistir o ayri konu)

    https://twitter.com/.../1564594880034357248
    yukaridaki tweet'e gore oliviera kerem'e 1 kez pas verirken yunus'a 6 kez pas vermis. dahasi, oliviera'nin yunus'tan daha fazla pas verdigi sadece 1 oyuncumuz var; evet yanlis tahmin etmediniz, sag kanadimizdaki boey'e 7 pas vermis. asagidaki video'da kerem'in oldugu kanadi tercih etmeme durumunun adeta tescili var.

    7) https://www.veed.io/...b7-a0ea-386809cca4a2 (video uzun oldugu icin 1.5x yaptim)
    oliviera 2 kez kerem'e pas vermiyor, ardindan pva da kerem'le oynamiyor. bu oyuncular kerem'e dusman degil. anlasilan o ki okan hocam bunu istememis.

    biraz da kerem'in de icinde bulundugu hucum aksiyonlarindan bahsetmek istiyorum.

    8) https://www.veed.io/...65-af30-15c457b88d7d
    pva'nin nadir olarak ataga katildigi anlardan birisi, kerem'in uyumayip pozisyonu hazirlamasi, pozisyonun devaminda kerem'in yunus'tan top almak icin hareketlenmesi (o anda sefer ve mertens hareketsiz).

    9) https://www.veed.io/...52-b3e7-9c6319377944
    bu pozisyonda bizim sahamizda 10 tane trabzonsporlu oyuncu var, gomis'in yanindaki oyuncu son adam durumunda. berkan eger geriye donmek yerine ileriye firlayan (87. dk'da bunu yapiyor) kerem'e pasi atabilse kerem tipki kadikoy'deki onyekuru gibi olacak. (bkz: onyekuru'dan kosu var)

    kerem'in set hucumu esnasinda bosa kactigi, defans arkasina sarkmaya calistigi cok pozisyon var. hucumda statik degil, hep pozisyon kovalamis. her an oyuna konsantre durumda. son ornegim asagidaki video olacak.

    10) https://www.veed.io/...7e-a56f-e4d86ddd2627
    orta sahada kazandigimiz top, kerem'den dogru kosu, dogru yere orta, sefer birkac adim ileride olsa gol.

    sonuc olarak, genelde takimlarin saha ici dizilimleri takimin defans yaparken aldigi sekle gore tanimlaniyor. evet, biz bu macta 4-2-3-1 seklinde defans yaptik, dolayisiyla 4-2-3-1 oynadik denebilir. yunus ve kerem'in defansif anlamda 3'lunun iki kanadi olarak gorevleri ayni. ancak hucum ederken bu iki futbolcu cok farkli bir sekle burunuyor, yunus oynadigi pozisyon itibariyle daha cok aksiyonun icerisinde yer aliyor. bunun otesi, bu macta bariz bir sekilde sag kanadi kullanma istegimiz var. mertens ona yakin, boey bindiriyor, oliviera besliyor; biz yunus'la etkili olmak istedik. kerem bu macta kotu oynamadi, kendisine verilen gorevi yapti. bence gayet iyi de yapti, ki hoca kendisini macin sonuna kadar sahada tuttu. keske ceza sahasinda onunde kalan topa biraz duzgun vurabilseydi de bu kadar elestirilmeseydi.

    dipnot: kerem'in avukati veya bir tanidigi degilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın