resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3482
    galatasaray için doğru adres olduğuna inanmadığım teknik direktör. geçtiğimiz sezon sonunda okan buruk lehine ciddi bir sosyal medya baskısı oluşturuldu. ben bu baskının doğru olduğunu düşünmüyordum.

    fatih terim dönemi eleştirilerinin büyük bir kısmı kendisine de yöneltilebilecekken, zayıf argümanlarla savunulmasını akıl almaz buluyorum. taraftarın, terim döneminde ekseriyetle rahatsız olduğu konular şunlardı:

    1- mağlubiyet ve kötü oyun bahaneleri. terim'in maç sonunda hava durumu, tff ve yönetim konulu konuşmalarına inanılmaz bir tepki vardı. okan hoca geldiğinden beri benzer açıklamalar yapıyor maç sonlarında.
    2- oyun kalitesi ve hücumcu takım kimliği. bu sezon 4 maçta iki gol atarak facia bir açılış yaptık.
    3- transfer. dördüncü terim döneminin vazgeçilmesi olarak nitelendirilebilir. ffp vaziyeti bilinmesine rağmen terim'in transfer talepleri ve kadro yetersizliklerine yaptığı vurgu büyük tepki topladı. okan hoca kadro iskeletini, ffp olmadan, neredeyse bütünüyle değiştirdi. ben bu kadar büyük değişikliklerden sonra oyun bekliyorum doğal olarak.

    şahsen en büyük rahatsızlığım ise okan hoca'nın eldeki malzemeden asla yemek çıkarmak istememesi. beğenin veya beğenmeyin; taylan-berkan-cicaldau ortasahasıyla galatasaray, uefa avrupa ligi'nde son 16 yaptı geçtiğimiz sezon. okan hoca neredeyse hepsinden vazgeçmiş görünüyor. ilk 4 hafta gördüğümüz üzere, formsuz oyuncularımız var. yukarıda saydığım oyuncular kesinlikle kullanılamaz mıydı?

    öte yandan ezbere yapılan 11 meselesi de inanılmaz can sıkıcı. akbaba kadroya katıldı, taylan-berkan ve cica halen kadrodaydı. işlemeyen yunus-kerem ikilisi değiştirilemez miydi? emre kılınç denenemez miydi? form durumu ne olursa olsun aynı oyuncularla başlamak, derinlik kazandırılmış bir kadroya ihanettir.

    geçen sene yaşadığımız facia sezona rağmen ben yaptığımız transferlerden ve oyun ışığımızdan (özellikle avrupa ligi'nde) umutluydum. bu takıma yapılan eklemelere rağmen umutkar değilim. bu nedenle okan buruk'un doğru kişi olduğuna inanmıyorum. çünkü hocanın savunma konusu hariç hiçbir dokunuşunu görmüyorum. fatih hoca'nın 3 yıl proje yapmasına müsaade edilmediği yerde, okan hoca'ya yapılan bu transferle beraber yarım sezondan fazla zaman vermenin de gereksiz olduğunu düşünüyorum.

    okan hoca'nın savunulma şekli ise çok acayip. birincisi "ama transferler oynamaya başlamadı." gelen transferler sakatlandığında ne olacak peki? hocanın bir b planı yok mu? 2-3 oyuncumuz sakatlandığı an puan kaybı mı yazacağız tabloya? bir an önce toparlanmalıyız, fakat okan hoca cesaretli davranabilecek mi bunu zaman gösterecek. sezona başlarken yaptığı hamleler tutmuş değil, aklı transferde. umarım kendisi beni mahcup eder.

    ekleme: zorlu fikstür argümanlarına kesinlikle katılmıyorum. 4 maçımızın ikisi giresun ve ümraniyesporla. galatasaray buna zorlu fikstür diyor, bir de üstüne 2 maçı 36lık gomis'le son dakikalarda kurtarıyorsa bunun adı zorlu fikstür değil, kötü futboldur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın