resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3455
    (bkz: 28 ağustos 2022 trabzonspor galatasaray maçı)

    trabzon deplasmanından birbirinin huyunu suyunu bilmeyen, hocayı tanımayan, taktiği henüz ezberlememiş ve fizik olarak yorgun takım ile bir puan kazanmış hocamız.

    oyun için eleştiri 21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçı sonu yapılan yangın kadar boş. takım sıfırdan yeniden oluşturuldu. bazı yazar arkadaşlarımız fifa ve fm'de oyuncuyu aldığı gibi verim almaya alışık olduğu için gerçek hayatta bu şekilde olduğunu düşünüyor olabilir. manchester city'nin possession'u oturtması 1 yıl, liverpool'un gegenpressing'i oturtması 3 yıl almıştır. değinmişken de söylemek isterim gegenpressing daha düşük kalite oyuncular ile oynanabilmesine rağmen mükemmelleştirilmesi için possession'dan daha uzun süre gereklidir. zira gegenpressing'in zamanlama ve takım koordinasyonu 90 dk boyunca top seviye olmak zorundadır.

    okan hoca'nın elindeki kadrodan açıkçası ben hiçbir şey okuyamıyorum. possession desen değil, geçişçi desen değil. oyuncu tipleri ve yaşları itibariyle de nereye çeksen oraya gelecek bir yapıda değil. geçen seneye göre daha katı bir yapı var. okan hoca pres odaklı bir yapı isterken pres gücü düşük kerem, oliveira, mertens ve yunus ile nasıl yapacak ben çok merak ediyorum

    seferovic'te bir sıkıntı var. seferovic geldiğinde çok sevinmiştim çünkü tam ihtiyacımız olan tipte bir forvet oyuncusuydu. türkiye'ye mi alışamadı ne olduysa bir motivasyon sıkıntısı var. mertens'e nazar değmesin, çok klas oyuncu ancak sezon boyu götüremez. ayrıca mertens'ten verim alabilmemiz için takımın rakip kaleye en yakın oyuncusu mertens olmalı. midtsjö dönünce her türlü oliveira'yı keser. cicaldau da gönderildiği için mutlaka 8.5 oynayacak bir oyuncu lazım. çünkü torreira o bölgeyi tek başına süpüremez ve kendini zorlamaktan bu şekilde sakatlanmaya devam eder. çünkü torreira bir sonraki maçı düşünüp kendini sakınacak bir adam değil. aptal bir maçta aptal bir gol yememek için aylarca sakatlanmayı göze alacak kadar cengaver bir isim. midstjö'nün dönüşü onu da rahatlatacaktır. ayrıca abdülkerim'e bir parantez açmak isterim. çok beğenerek izliyorum. takım oturdukça marcao'nun yaptığı o packing pasları da yapacaktır. yapacağı hata sayısı da azalacaktır.

    ayrıca takımın en kritik noktası bana göre yerli kalitemiz çok kötü. çok fazla kesilemez maaş alan oyuncu transferi yapıyoruz. bize rekabete girecek, rekabet ile yükselecek bir türk oyuncu gerekmekte. çok ciddi bir biçimde boey'i iyi bir paraya okutup mert müldür'ü çekmek çok mantıklı olabilir, boey ne kadar iyi oynasa da. ayrıca barış alper'in mutlaka rotasyona sokulması gerekmekte. bu hamleler yapılırsa kerem ve yunus'un da performansı artacaktır.

    son olarak bu takım ben icardi'lik takım değilim diye bağırıyor. bu takım tam bir vedat muriqi, hakan şükür, drogba takımı. uzun boylu, her atakta pivot olacak ve pres yaparken rakip stoperi korkutacak bir forvet lazım.

    okan hocanın komutandan ziyade asker istemesi lazım erden beyden. en azından elindeki askerleri yok pahasına göndermemesini istemeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın