• 112
    iki takımın birbirini tartacağı ve çok temkinli davranacakları bir maç bekliyorum. trabzon, kopenhag ve antalya gibi yıpratıcı maçlardan mağlubiyetle ayrıldı. bu sonuçları bir nebze unutup odağını verebilecekler mi veya maçın etkisiyle motivasyonlarını kaybetmiş şekilde mi çıkacaklar onu göreceğiz. burada oyuncu grubunun olumlu veya olumsuz reaksiyonu maçı etkileyecek unsurlardan. trabzonspor doğru pozisyon alan, oyun ritmini istediği zaman ayarlayabilen ve en önemlisi kadro istikrarı olan bir takım. oynadığı çoğu derbilerde rakiplerden daha iyi oynamamalarına rağmen sonuca ulaşan taraf olmuşlardı. zaaflarından biri takım boyunun uzun olması, geçiş yememek için savunma hattını geride konumlandırıp hatlar arasında fazlasıyla boşluk bırakıyorlar. bu maçta b planı olarak cornelius üzerinden uzun toplarla oyun kurmaya çalışacaklar, ondan hava topu almak kolay değil ama stoperlerimiz bozmaya yönelik oynamalı. bardhi dar alanda çok etkili olabiliyor, hücumda onun ayağına bakacaklar.
    bizde durum kaybetmemek üzerine olacaktır. bu maçta riskleri alan bir galatasaray beklemiyorum, rakibin oyununa göre şekillenen bir takım olacak. bu maçta trabzonspor'a bazı bölümlerde topu bırakıp onların topla oyalanmasını sağlamak gerekiyor. antalyaspor'un yaptığı gibi stoperlerine basmak yerine siopis'in önünde oynayan iç oyuncularını kapatıp bağlantılarını kesebilirsek oyun kurulumlarını sekteye uğratmış oluruz. kenarlardan da oyunu genişletmekte problemliler. bunları sergio ve mertens ile ne kadar yaparız bilemiyorum, midtjsö olsaydı bu maçta çok işe yarayabilirdi. ortasahada savunma yükü torreira'ya binmiş olacak, kerem ve yunus'un savunma dönüşlerini de aksatmaması lazım. özetlemek gerekirse bu maçta merkezi kapatıp kerem ve yunus üzerinden dikine hızlı bir şekilde oynamamız gerek. işin hücum kısmında geçtiğimiz üç maçta oyuncular birbirleriyle bağlantı kurmakta çok sorunlu gözüktü, topu alan her oyuncu ekstra işlere kalkışıyor ve bunun törpülenmesi gerekiyor.
    giresun ve ümraniye gibi bozucu takımların aksine antalya ve fiorentina gibi oynamaya çalışan takımlara karşı galatasaray daha iyi gözükmüştü. bu maçta önemli bir test. yeni bir takım olmamızdan ötürü sıkıntılar fazlasıyla hissediliyor fakat zaman geçtikçe geleceğe dair daha fazla ışık vermesi de gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın