• 62
    eğer mertens ilk 11 başlayacaksa, sergio oliveira yerine berkan kutlu'nun ilk 11 başlaması gerektiğini düşünüyorum. klasik anadolu takımları ile oynadığımız maçlardan farklı olarak, gömülerek kapanan bir rakibe karşı oynamayacağız.

    torreira 6 numara bölgesinde yalnız oynamayı ve bölgeyi tek başına kapatmayı seven bir oyuncu. arteta kendisini hücumda havuza düşecek toplara basarak atak devamlılığını sağlayacak defansif bir on numara gibi kurgulamış ancak verim alamamıştı. biz de aynı problemi sergio oliveira ile yaşıyoruz. top ayağındayken pek çok ofansif ve kreatif yeteneği olsa da kolay geçilen, temposu düşük ve atak devamlılığı konusunda elimizi zayıflatan bir oyun karakteri var. emre akbaba bile ofansif tarafta pres konusunda kendisinden zaman zaman daha yararlı oldu.

    sergio oliveira'yı kulübeden skora göre hamle oyuncusu olarak tutup torreira'nın önünde berkan'ın 8 numarada kullanıldığı bir modelin, mertens -kerem-yunus üçlüsünün yüksek top kaybı ile oynama zaafiyetlerine bir emniyet sübabı olarak, havuza düşen toplara ve rakip geçiş hücumlarına engel olmayı sağlayacak şekilde düşünülmesi ve boey'in çizgiyi kullanarak, yunus'un içeri devrildiği atak varyasyonlarında sol bek pozisyonunu rakip geçiş hücumlarına kapaması işimize yarayabilir.

    berkan'ın müthiş bir bitiricilik sorunu olsa da rakip ceza sahasına sürpriz koşular yapabilmek gibi bir özelliği de var ki kerem, mertens ve yunus'un sürekli içeri devrilerek oynama alışkanlıkları düşünüldüğünde, rakip ceza sahasına, stoper boşluklarına sızma çok iyi bir atak sonlandırma alternatifi de oluşturuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın