resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 673
    kendisinin kronikleşmemesini umduğumuz basit pas hataları ve top kayıplarında oyun kurma planımızın, setimizin olmaması, varsa da henüz oturmamasının da payı var elbette. bunu yadsıyamayız.

    ancak büyük takım oyuncusu olmak, geldiği seviyede kalıcı olabilmek biraz da bu tür aksaklıklara bireysel çözümler bulabilmeyi de gerektiriyor.

    mesela marcao da yıllarca kanser edici bir oyun kurulum düzeninde oynadı. pas opsiyonu bulamadı, topu ayağından çıkaramadı filan. öyle anlarda kendince bir çözüm üretti ve rakibe kalçasını, poposunu dayayıp rakibi sırtına alarak faul almaya ve oyunu durdurmaya, kilitmeye çalışıyordu. çoğunlukla da başarıyordu.

    abdülkerim konya'da bu gibi sorunları topu boş alanlara taşıyarak, çalım atmaktan çekinmeyerek becerebiliyordu. ancak galatasaray her zaman daha agresif ve konsantre savunmalara, karşılamalara maruz kaldığı için bunları konya'daki kadar rahat yapamıyor, yapamayacak. çünkü rakiplerin ilk odağı galatasaray'ın oyun kurmasını engellemek ya da yönlendirmek. bu noktada hem artık çok daha iyi analiz edilen, tanınan bir oyuncu abdülkerim. dolayısıyla önüne alan bırakılmıyor, olası çalım denemelerine karşı tetikte olunuyor.

    konya'da keyifle izlediğim abdülkerim, bahse konu durumlardan dolayı biraz tutuk ve çekingen gözüküyor sarı-kırmızılı formayla. ancak zekasına ve yeteneğine güvendiğim için yukarıda bahsettiğim gibi kendisine yeni trick'ler bulacak ve takım için alternatif bir çıkış opsiyonu olacaktır. özellikle torreira'yla bu konuda güven tazeleyebilir.

    tabii inşallah teknik heyet de bu doğrultuda çalışmalar yapıyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın