• 4245
    sezon başlangıcı olmasına rağmen yüksek tempolu, uzun paslı, sert presli oynayan takım..

    herkes bilir ki genelde türkiye ligini, ocaktan sonra formu üst düzeye çıkan takımlar, birinci bitirir. başından sonuna lider gelerek bitirmek için çok zengin ve kaliteli kadro, diğer büyük takımların saçmalaması ve tff/kamuoyu desteği gerekir. geçen yıl trabzon öyle aldı mesela.beşiktaş şu anda ligin tavşan atleti konumunda.maratona katılıp ilk 10.000 metre birinciliğini hedefleyen atletler gibi.

    beşiktaş’ın sezon başı sıcaklara rağmen temposu ve formu çok yüksek, çok sakat oyuncusu var. şampiyon olması için ocak ayına minimum 12 puan önde girmesi gerekecek. abdullah avcı dışında rakiplerinin hepsinde ocaktan sonra vites arttıran winner kurt hocalar/ya da winner kurt hocaların öğrencileri var. son düzlükte vites arttıracaklardır.

    diagonal paslar güzel fakat defansı zayıf olduğu için geride kuruyor,
    her ne kadar diagonal uzun paslarla kat etseler de , oyunu çok geniş bantta oynuyor. sezon başı çatlatacak takımı.

    topu geri kazanma sert, faullü prese dayanıyor. sosyal medya kamuoyu gücüne ve federasyon desteğine güveniyor ama tüpçü/serdar tatlı kadroları yenilendi. zaten küçük trabzon gibiler, karadeniz lobisi altında ilerliyorlar. kulüp binasını ve tesisleri şileye taşıyın, olsun bitsin. bu lobi çok çok etkin olsa bile, küçük büyüğün arkasından gelir. çebi’ninyanlış konumlandırmasının cezasını ileride çekecekler. milletvekili rosier dün bir künde atıp rakibini reklam panosuna yapıştırdı. başta rosier ve necip olmak üzere takımdakiler kart cebinde oynuyor, 10 kişi kalabilirler.

    salihin şu aralar iyi oyunu sürpriz olmasına rağmen genel yerli kalitesi çok düşük . altyapıdan gelen çocukların kalitesi satılanların kalitesinde değil.

    kaleci dahil, defans vasat. büyük zaafiyet.

    santrafor weghost rakiple çok didişiyor, hakemle çok oynuyor, yanıltıcı itiraz ediyor.
    bu adam çok aldatıyor, zaten çokta güçlü diye hakemlerde antipati oluşursa, aşile bileğe gelen tekmeleri es geçerler. türkiye’de iri yarı, çevik olmayan, boğuşan santrfora arkadan vururlar, açık hedef olur. çok sakınmayı bilen bir oyuncu gibi gelmedi. stoperlerin kucağında oynuyor. hedef olacaktır, dayanıklılığını bilmiyorum.
    hücum gücü weghorst’a göre kurulmuş. yokluğunda ne olur , meçhul.

    bu kadar açık alanda , faullü ve sert oynayınca, ve yorulunca/eksik kalınca rakibe açık alan bırakınca, iyi geçiş yapan takımlardan farklı mağlubiyet alma ihtimali yüksek. hocası farklı mağlubiyeti kaldırabilir gibi gözükmüyor.

    iyi hocalık için oyunu soğutmayı ve tutmayı da bilmek lazım. ismael’de bu eksik sanki.
    büyük takımlar bunu bilmeli. yaptığı ancak baş altı takımlar için bu “hep yüksek tempo” parlama stratejisidir.
    “anadolu takımı , şampiyon olamadı ama ne oynadı ama yüksek tempo ile!!. bu kadro ile bravo “ derler. ama büyük takımda motoru soğutmayıp çatlatırsan “çaylak” antrenör olursun. iyi bir hatay, alanya, konya antrenörü olabilir ama 4 büyükler buna müsamaha göstermez. taktiksel olarakta işler kötü gidince müdahale edecek ne bilgisi, ne de yedek kulübesi var gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın