resim
Ahmetcan Kaplan
Takım:Ajax
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.89
Uyruk:Türkiye
  • 24
    ajax'ın scouting sisteminin ne kadar geniş olduğunu göstermesinin yanında bizim neden bir scouting takımı olamayacağımızı da gösteren bir transferin öznesi olan futbolcu.

    daha geçenlerde şunu yazmıştım:

    https://gss.gs/3423416

    adam gelip senin kendi ülkenin şampiyon takımında oynamasına rağmen daha senin bile farkedemediğin 19 yaşındaki çocuğa 10 milyon euro'yu basıyor. neden? çünkü basabiliyor. ahmetcan ajax'ta forma yüzü göremeyip ertesi sene bonservisini eline alsa, yani tutmasa nolur? ajax'ın teknik direktörüne "aha yaptırdığın transferler" diye türlü hakaretler yağar mı? ajax'ı batırmakla, komisyonculukla vesaire suçlanır mı? yoo. bi bok olmaz, en fazla ahmetcan eline gelen bu şansı tepmiş olur.

    bundan bahsediyoruz zaten. scout transferi yaptığında her transfer tutacak diye bi kaide yok. bazen olur, yatırım yapar karşılığını alamazsın, berkan gibi olur, cica gibi olur falan.

    25 milyon euro harcamış olursun.

    fakat o 25 milyon euro'dan bi nelsson, bi marcao, bi kerem çıkarabildiğinde bunları satıp 50 milyon euro'yu da kasana koyabilirsin. her transferin tutmasına gerek yok, hiç kimsenin her transferi tutmuyor yani. aldığın 5 kişiden 1'ini tutturup kar edebiliyorsan bitmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın