• 13
    15 ağustos 2022, saat 01.37 itibariyle kadrosunda çok eksiği bulunan güzide ve canım takımım.

    öncelikle forvetlere bakalım: haris seferovic ve bafetimbi gomis. gomis zaten bildiğimiz gibi, eski gomis değil. son on dakikalık gücü var. kısaca tek forvetimiz var diyelim o da haris seferovic. transfermarkt verilerine göre, lig rankı olarak first tier seçilmiştir, çift haneli gole ulaştığı üç sezon var.

    -18/19 benfica ile 29 maç 23 gol 5 asist
    -20/21 benfica ile 31 maç 22 gol 7 asist
    -14/15 frankfurt ile 32 maç 10 gol 8 asist

    bilmiyorum ne düşünüyorsunuz ama şampiyonluk için as forvetimizin çift hanelere ulaşması gerektiğine inanıyorum. kaç sezondur orta sahalarımızdan skor desteği alamıyoruz çünkü.

    kanatlara döneyim, kağıt üstünde iyi gibi duruyor; ama kim var ki? sivasspor günlerinden uzak bir emre kılınç, süper lig 2021-2022 sezonu performansını verip veremeyeceği muallakta olan bir kerem aktürkoğlu ve daha önce büyük takım tecrübesi olmayan bir yunus akgün. biz ikisini as, birini yedekte kullanıyoruz. bu üç oyuncunun bana kalırsa as oyuncularla rekabete girmeleri lazım ama kendileri ile bile rekabete girecek ortam yok.

    stoperlere gelirsek de nelsson, luyindama ve abdulkerim bardakçı var. yorum yapamıyorum gerçekten, özellikle de nelsson giderse çok büyük sıkıntı çekeriz.

    bana kalırsa net bir santrafor, net iki kanat, ve nelsson kalırsa bir stoper, giderse iki stopere ihtiyacımız var. toplamda 4+1 oyuncu yapar. tüm bu hesapları yaparken de bu sezon gelen yeni transferlerinin tuttuğu var sayımını yaptım. artık yeni transfer mi olur yoksa altyapıdan birileri mi parlar ya da kadro içinden sürpriz isimler mi evrilir bilemiyorum ama işimiz çok zor.

    son olarak da şuanki hocamız okan buruk hakkında konuşmak istiyorum: eğer 13 ağustos 2022 galatasaray giresunspor maçındaki gibi oyuncu değişiklikleri olacaksa bize bir tane de hoca lazım. fifa ya da fm'de bile orta saha bu kadar boş bırakılmaz. orta saha çıkıp forvet alınca, ki 37 yaşındaki gomis'in o kadar süre alacak kondisyonu da yok, gol olma şansı artmıyor. işin ilginci de taktik gereği mi yoksa oyun ezberi yok diye mi bilmiyorum ama içerde en az beş altı oyuncumuz varken de doldur boşalt yapmadık. hep pas yapmayı denedik, çoğunlukla da top kanada sıkıştı ve atak öldü. pas yapacaksak bu kadar hücumcuyu niye soktuk, bu kadar hücumcuyu soktuk niye doldur boşalt yapmadık? çünkü içerde ne kadar sayısal olarak kalabalık olsak da belli ki ver-kaçlar ile içeri kaçacak, üçgenler kurup rakibi oyundan düşürecek bir oyun ezberimiz yoktu ya da buna uygun oyuncu grubumuz yoktu. sağ olsun kazımcan bir iki orta açtı da pozisyon oldu. bu maçın bir istisna, bir kabus olmasını can-ı gönülden diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın