resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 1208
    25 milyon euro çıkış maddesini beklemek çok gerçekçi görünmüyor. zira ligimiz son yıllarda 5 büyük lige oyuncu yetiştiren ara basamak gibi bir hale geldi. bizden daha düşük seviye liglerden makul fiyata futbolcu alıp, 5 büyük lige göndermek suretiyle bir sıçrama tahtası işlevi görüyoruz.

    oynadığı en üst seviye süper lig olan bir futbolcuya (stoper olduğunu da düşünürsek) kimse kolay kolay 25 milyon vermez, zaten verirse rekor kırılmış olacak. geçen sene avrupa liginde gösterdiği performans olmasa, bence şu an 18 - 20 milyon euro dahi konuşulmazdı. bu fiyatların konuşulmasının en önemli sebebi bir senelik avrupa ligi performansı ve yavaş yavaş milli takımın as kadrosuna yerleşmeye başlaması diye düşünüyorum.

    kendimizi sevilla yerine koyalım, bulgaristan liginde 30 gol atmış genç bir forvet talip olduk diyelim. normalde belki 20 milyon euro değerinde olduğunu düşünsek bile, henüz bizim seviyemizde bir ligde kendini kanıtlamadığı için, bizim açımızdan bir riski de beraberinde getirmiş olacak ve kulübüne asla oyuncunun kendi ederini teklif etmeyeceğiz, ederinin çok daha altına alacağız. bizim ligde de aynı başarısını sürdürürse, bu sefer sevilla kapımızı çalacak ama onlar açısından da benzer bir risk mevcut. sonuçta süper lig ile la liga arasında kalite olarak dağlar kadar fark var ve onlar da bir risk almış olacak. bu satış silsilesi zaten oyuncunun potansiyeli çok yukarıdaysa top class takımlara kadar gidecektir. değilse de ara basamaklardan birinde kalıp, bir süre sonra basamakları tekrar aşağı inecektir.

    biz ise bu silsilenin orta sıralarında yer alıyoruz ve elimizde genç yaşta messi bile olsa asla gerçek değerine satamayacağımız aşikar. ha bu arada ligimiz gün gelir avrupa'da 20. sıradan en az 10-12 basamak yükselirse satış rakamlarımız da bununla doğru orantılı olarak artacaktır diye düşünüyorum. (bkz. portekiz, belçika, hatta avusturya ligi)

    ezcümle, somut durumda 20 milyon + sonraki satıştan pay en ideal seçenek görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın