• 1
    7 ağustos 2022 antalyaspor galatasaray maçı bir kez daha göstermiştir ki, galatasaray'ın hücum gücü tıpkı geçen sezon olduğu gibi çok zayıftır.

    takım pozisyon yaratamıyor, pozisyona giremiyor, gol atma opsiyonlarımız çok zayıf.
    kerem, yunus, seferovic banko üçlü gibi lanse ediliyor ancak bu 3 oyuncudan tüm sezonda her birinin kaç gol atmasını bekliyorsunuz?

    takımın gol yükü sorumluluğunun verildiği bu üç oyuncunun, en iyi ihtimalle tüm sezon boyunca ligde atacağı maksimum gol 35-40 arası olacaktır. daha fazlasını beklemek hayalden öteye gitmez. oysa ki, geçen yıl şampiyon olan trabzonspor 69 gol attı, geçen sezon ligi ikinci bitiren fenerbahçe 73 gol attı.

    şampiyon olunması için en az bu miktarlarda gol atmamız gerekmektedir.

    bu hesaba göre baktığımızda, kerem, yunus ve seferovic'i hariç tuttuğumuzda, diğer oyuncuların yaklaşık 34-40 civarında gol atması beklenmektedir.

    takımdaki oyunculara baktığımızda gol yüküne destek olacak pek de fazla oyuncumuz yok.

    yeni tranfer mertens bu konuda katkı sağlayabilir gibi duruyor ancak diğer oyuncular ihtiyaç duyulan miktarda gol yüküne katkı sunamayacağı aşikar.

    hal böyleyken şampiyon olabilmemiz için, hücumda takımın gol yüküne katkı sunabilecek, hücum gücünü arttırabilecek oyuncular transfer etmemiş şarttır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın