resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3066
    başarılı olmak için elinden geleni yapan teknik direktörümüz. tabi burada değerlendirmek istediğim nokta, buruk galatasaray'ın başarılı olmasını mı istiyor? yoksa kendi kariyeri açısından başarılı olmayı mı seçiyor?

    bana biraz b şıkkı gibi geliyor. yanlış anlaşılmasın hoca senelerdir istediği, çabaladığı göreve geldi. bunun kıymetini biliyor ve 2-3 maç tökezlerse başına gelecekleri çok iyi biliyor.

    bu kanıya bazı genç oyunculara olan yaklaşımından ve transfer olan oyunculardan yola çıkarak varıyorum. şöyle ki; hoca galatasaray'ın yatırım yaptığı ve taraftarın pişmeleri için umutla beklediği mohamed ve morutan ile eren aydın'ın yüzlerine bile bakmadı. onları ilk fırsatta başka takımlara yollamayı seçti. sacha boey'in ve luyindama'nın umursanmaması daha sonra ihtiyaç doğunca bu ikiliye kucak açılması da dikkatimi çekti.

    hoca belli ki "ya tutarsa"larla uğraşmak istemiyor. oyuncu parlatmak, galatasaray'a hazırlamak, yarın marcao gibi satışından para kazanama derdi yok. hazır oyuncu alayım, hazır takım kurup başarılı olayım diyor. ve sanırım seyirci de bunu istiyor. taraftar için yarın önemli değildir, bugün başarılı olursun, kupalar alırsın senden kralı olmaz. ama galatasaray'ın yarınları için 2 futbolcu yetiştireyim dersen galatasaray efsanesi bile olsan bazı vefasızlar seni bir çırpıda silerler.

    bu yüzden okan hocanın tercihine saygı duyuyorum. umarım başarılı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın