• 336
    bir kaç ay önce yaptığım hesaplamalara göre kur 17.9 düzeyinde kalırsa galatasaray’ın 2022-2023 sezonunda bütün maçları kazanması durumunda yayın geliri+şampiyonluk primi+galibiyet priminden kazanabileceği maksimum miktarın 14.8 milyon € olduğu lig.

    ismi geçen mertens için 4 milyon € maaş konuşuluyor mesela. bize maliyeti net maaş üzerinden 1.67 katı yani 6.68 milyon €. güncel kurla 6.31 milyon €’luk şampiyonluk+36/36 galibiyet priminden fazla.

    şampiyon olurken borcun artıyorsa orada sürdürülebilir bir yapı yoktur. şampiyon olurken dahi borcun artıyorsa burada mevcut yöneticilern niyetlerini sorgulamak gerekir çünkü burada galatasaray lehine bir hareket yok.

    ayrıca bırakın mertens’i cristiano ronaldo hatta messi bile olsa sonraki satışından kar elde edemeyeceğimiz her adama karşı olacağım. çünkü avrupa’ya çok zor gidilen küçük ligimizde ek kaynak oluşturabileceğimiz tek alan oyuncu satışıdır.

    bir diğer ihtimal de fenerbahçe, hull city gibi takımlar gibi taraftarı umursamayan ve kulüp dokusunun içinden geçecek bir sahiplik anlaşmasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın