resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 201
    hakkında soru işaretlerim olsa da ihtiyaç duyduğumuzu düşündüğüm bir profile sahip emektar futbolcu. torreira'nın kadroya katıldığı bir senaryoda, kendisini oynatıyor olmaktan doğacak defansif zafiyet o kadar da büyük bir sorun olmayacağından, kendisinden fayda alabileceğimizi, hatta 2. olmakla şampiyon olmak arasındaki farkı belirleyecek isim olabileceğini düşünüyorum.

    torreira'nın fizik kalitesini, oliveira'nın da oyunun iki yönünü de oynayabilen bir oyuncu olmasını, yani özünde bu ikiliyle aslında 4-4-2 oynanabileceği gerçeğini göz önüne alınca, kadroda bir oyuncunun daha serbest rolde olmasını kompanse edebilirmişiz gibi geliyor. hatta seferovic'in oynatan bir forvet olması, "yunus ve kerem'den şu kadar gol katkısını kesin alırız" diyemememiz, ve yine hatta seferovic'in bitiricilikte zaman zaman sorun yaşatacağının aşikar olması, kadroda skor yeteneğine gözü kapalı güvenebileceğimiz biri olmasını gerekli kılıyor. mertens de hücumun her yerinde oynayabilen, senelerdir düzenli skor yapabilen bir oyuncu olarak bizim için doğru profil olabilir.

    açıkçası eldeki kadroya baktığımda skor sıkıntısı yaşayacağımızı düşünüyorum ve skor bulmanın kritik olduğu maçlarda mertens'in fark yaratacak oyuncu olabileceğini düşünüyorum. evet maliyetli ama kadroda olması şahsen beni mental açıdan rahatlatacak. çünkü mevcut kadroya baktığımda seferovic-kerem-yunus üçlüsünün düzenli skor yapabileceğine dair güçlü bir inancım yok. muhtemelen okan hoca da bu riski minimize etmek için böyle bir profil peşinde.

    seferovic-kerem-yunus üçlüsüne inandığımı ve bu üçlüden memnun olduğumu söyleyebilirim. sözlükteki en büyük kerem fanboyu benimdir belki :) ama yaşları ve oyun profilleri dolayısıyla ara ara skor sıkıntısı yaşatabileceklerini düşünüyorum, bahsettiğim konu bu, onu da belirtmek istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın