resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 1364
    kariyerinin hangi döneminde sol stopere evrileceğini merak ettiğim futbolcu. orta saha oynaması için en azından bizim seviyemizdeki takımlrda ayağını, oyun zekasını, top kontrolünü, top sürmesini, şutlarını geliştirmeli. bunların heosinin birden olabileceğini zannetmiyorum. iyi ihtimalle zaman içerisinde biraz gelişim kaydeder ki 1 yıldır bizde ve ben bir ilerleme görmedim.

    sol bek oynamak için temposu ve fiziği yeterli ama hücum bek olarak oynama ihtimali düşük çünkü yine top tekniği kendisine sorun oluşturacaktır.

    bütün bunlar yan yana gelince berkanın yerinde olsam tekniği düşük bir sol stoper olmayı tercih ederdim. zaten solak stoper bulmak dünyanın her yerinde zor. boyu yeterli, ikili mücadele gücü yüksek, fiziksel veya kondisyon olarak bir sıkıntısı yok hatta ortalama bir stopere göre daha hızlı, çevik sayılır. biraz pozisyon biligisi edinir ve sürekli stoper oynamaya alışırsa 27-28 yaşından sonra daha değerli bir futbolcuya dönüşeceğini düşünüyorum. orta saha olarak kariyerinin daha yukarı gidebileceğini zannetmiyorum.

    24 yaşındaki milli futbolcumuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın