resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3039
    kendisinin takım planlamasını mantıklı bulup desteklediğim ve başarılı olacağına inandığım hocamız.

    geçen yılın en büyük problemleri olan orta sahadaki top yapamama, tempo eksikliği ve topu forvete taşıyamama gibi durumları farkedip ona göre bir sistem kurmaya çalışıyor. bu sebeple top yapıp ve takımı ileri taşıyabilecek bir oyuncu olan sergio ile tekniği daha zayıf olmasına rağmen 90 dk tempolu oynayabilecek midtsjö ile doğru ikiliyi tercih ettiğini düşünüyorum. ayrıca çapa bir 6 numara ile oynamak istememesi kararını da doğru buluyorum.

    taraftarların isteği 6 numara olarak yeni bir melo'nun transfer edilmesi ve bu konuda hocaya yükleniliyor; ancak keşke 28 yaşında yeni bir melo bulabilsek. bu istenirken fazla romantik düşünülüyor. ligi, takımın son yıllardaki avrupadaki durumunu ve mevcut ekonomik şartlarımızı düşündüğümüzde istediğimiz tarzda 6 numaranın bize gelmesi için en az 3-4 milyon maaş vermemiz gerekecek. ayrıca 32-33 yaşından aşağıda olmayacak bir oyuncu olacağı ortada. bu tarz oyunculardan ne kadar çektiğimiz herkesin malumu. hoca da kasımpaşa maçı sonrası bu tarz oyuncu 50 milyon diyerek transfere ne kadar rasyonel yaklaştığını ortaya koydu. yeni bir hoca olmasına rağmen, kendisi bu konuda erden timur ile beraber hazıra kaçmayarak doğru yapıyor.

    yine geçen yıl forvetlerin yalnızlığını gördüğü için, orada şu an için oynayan akbaba'nın kullanımının ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. bence evander de hücum yetenekleri haricinde takım savunması düşünüldüğünde belli bir seviyede mücadele gücü verebilmesi sebebiyle doğru tercih. çünkü hoca takımca savunma yapan ve ileride basan bir takım oluşturmak istiyor.

    ileride kerem ve yunus gibi skor potansiyeli olan oyuncular düşünüldüğünde onların fazlasıyla verimini arttıracak seferovic transferi konusunda isteğinin de ne kadar yerinde olduğu ortada. ayrıca geçen yılki defanstan top çıkarma facialarımızın da analizi sonucunda seferovicin alındığını düşünüyorum.

    hem kadro planlaması ve transferler hem de oynatmak istediği oyun yıllardır bas bas bağırdığımız isteklerimize uyuyor. çok akıllıca davranıldığını düşünüyorum. bu sebeple bir süre başarısız olunsa da hocaya karşı sabırlı olunması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın