• 145
    formula 1’den anladığını düşünüp de bugün yarışta olanları anlamayanların bence bundan sonra formula 1 izleyip zaman kaybetmemesi gerekir.

    bugün hava ve pist sıcaklığı düşük iken sert lastik takmak intihar gibi bir şeydi. üstelik alpine’ler bir kaç tur önce takıp çok kötü dereceler yapmışken bunu göre göre yapmak aptallığın ta kendisidir.

    pit sonrası normal şartlarda zaten orta hamur lastiklere göre tur başına 0,8 sn yavaş olan lastikleri bir de üstüne soğukken soğukken değil verstappen, arkasında latifi bile olsaydı geçerdi. böyle bir durumda üstüne bir de drs ile gelene karşı hiçbir savunma işlemez.

    yarışın yarısını domine ederek, pite girene kadar 7 saniye farkla lider götüren adam eğer pit çıkışı bu kadar geriye düşüyorsa bu onunla değil takımıyla alakalı bir durumdur. bugün takımı yanlış strateji ile yine yeniden ona ihanet etmiştir. zaten takımı da bu hatayı gördüğü için sainz’ı biraz daha dışarıda tutup yumuşak lastik ile gönderdiler.

    eğer leclerc içeri alınıp sert lastik takılmasaydı pistte kaldığı her tur başına yaklaşık yarım saniye bile kaybetse yine 10 tur kadar gidebilecek alanı vardı. pitten sonra verstappen’in arkasında çıkardı belki ama daha yeni üstelik yumuşak lastik ile arkasında olacağı için yine çok büyük bir avantajı olurdu.

    bütün bu olanlara rağmen leclerc’e (bu yarış özelinde) laf söylemek bu sporu kesinlikle bilmemektir.

    (bkz: formula 1 2022 macaristan grand prix)
App Store'dan indirin Google Play'den alın