resim
Fredrik Midtsjø
Takım:Eyüpspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.76
Uyruk:Norveç
  • 220
    kendisinin transferini eleştirmeme neden olan birden fazla nokta var;

    1-maliyet
    basında çıktığı gibi 4 milyon euroya yakın bir bedel ile takıma katılıyor olabilme ihtimali. ve araştırdığımda alkmaar takımından yıllık olarak sadece 580.000 euro maaş alıyor olması.

    2-pozisyon
    muhtemel ilk 11 muslera-dubois-victor-abdü-pva-6 numara-sergio-10 numara-yunus-kerem-seferovic gibi gözükürken fredrik bu kadronun hangi pozisyonunda kendine yer bulacak? çünkü kendisi 6 numarada da 10 numarada da beklenileni vermez. iki pozisyon için de gerekli özelliklere sahip değil. eğer sergio'nun yanında oynatılacaksa 6 numarasız mı oynayacağız? yoksa 10 numarasız mı oynacağız? peki ısrarla hatta teknik ekibin ve yönetimin kendi ağızlarından bu iki pozisyona da transfer yapılacağı söylenirken bu planlamada fredrik nerede konumlanacak? kendisinin oynayacağı ilk 11 ve formasyon ya defansif açıdan ya da oyun kurma/kreatif açıdan eksik kalacak. yoksa rotasyon oyuncusu mu olacak? rotasyon oyuncusu için yukarıdaki ilk maddeye dönüp 4 milyon euroya yakın para verebilecek durumda mıyız?

    3-potansiyel
    hollanda liginde, az alkmaar gibi gözönünde bir takımda forma giyen üstelik norveç pasaportu olmasıyla dikkat çeken bir isimken norveç milli takımında yeterli forma giymemesi. peki bu bir kıstas mıdır? norveç milli takımı gibi havuzu çok geniş olmayan bir ekipte orta saha pozisyonunda hatta bazı yorumcuların övdüğü özelliklere sahipken yer bulamaması büyük soru işareti. neredeyse her sezon 40 maç ortalaması tuttur, lig istatistiklerinde kendine yer bul fakat omar'ın, linnes'in daha fazla şans bulduğu milli takımda çok az sayıda görev al. milli takım havuzunda fredrik'in pozisyonundaki isimler de uçan kaçan oyuncular değil üstelik. rostov'da, union berlin'de, lens'te forma giyen isimler. madem fredrik istatistiklerde bu kadar olumlu doneler sunuyor ve hollanda liginde öne çıkıyor, bu transferde galatasaray ile çekişen bir ekip çıkmaması gerçekten de büyük bir soru işareti.

    sonuç olarak fredrik hemşerim olsa da ne yazık ki kendisi hakkında olumlu bir kanıya varamıyorum. martin linnes'i beğenmeyen-yetersiz gören arkadaşlar için söyleyeyim kendisi orta sahada oynayan linnes ayarında bir adam. ki yine linnes gibi kariyerinin büyük bölümünü sağ bek pozisyonunda geçirmiş bir isim ile orta sahada oynayan fredrik'in gol ve asist sayıları şu şekilde;

    martin 372 maçta 26 gol atıp 51 asist yaparken,
    fredrik 384 maçta 34 gol atıp 67 asist yapmış.

    kendisinin transferi hakkında son sözlerim;
    ilk 11 için ya da rotasyon için de haddinden fazla paraya, gereksiz bir transfere özne olmuş oyuncu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın