resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2992
    27 temmuz 2022 salernitana galatasaray maçıyla birlikte oynadığımız tüm hazırlık maçlarına 4-2-3-1 dizilişiyle başladık. oyun içersinde 4-4-2 sistemine de döndüğümüz çok oldu ki biz bunları artık okan hocanın önceki takımlarında, özellikle başakşehir'de yaptığını çok görmüştük.

    istediği transferlere de bakınca, fredrik midtsjö aslında gueye''nin fakir versiyonu. yani merkez orta saha, yani safkan 6 değil. elbette gueye 6 da oynayabilir ancak kendisi de yine bir safkan 6 değil 8. yine diğer isimlerden evander 10 numara mevkinde oynuyor. teknik, çabuk ve oyun görüşü iyi olan. o bölgede alternatiflerimiz de var yerli olarak.

    biz sürekli "nerede kaldı bu 6 transferi" diye bağırıyoruz elbette haklı olarak ancak hocanın istediği tam olarak 6 değil gibi duruyor. bazı çelişkiler de var kafamda. mesela florian grillitsch ve william silva de carvalho tam manasıyla 6 pozisyonunda oynayan ve fredrik midtsjö ve gueye'nin aksine daha statik oyuncular. yani sergio oliveira ve emre akbaba'lı ya da evander'li bir kurguyu çok zayıflatacak adeta delik deşik olmamıza neden olacak isimler. bu nedenle bu isimlerin alınmak istenmesine anlam veremedim. hoca yaptığı planı mı değiştirdi. 4-3-3 dizilişinde tek 6 iki 8 mi oynayacaktı. ama tüm hazırlık maçlarında 4-2-3-1 yani 2 merkez 8 ve bir 10 kullandı.

    şahsi kanaatim fredrik midtsjö ve sergio oliveira önlerinde de evander orta sahası iş yapar. tabi bir de maç içerisinde 4-4-2 sistemine geçtiğimizde amiyane tabirle haris seferovic'in uydusu olacak transfere de ihtiyaç duyacak. o isim ali akman, kerem aktürkoğlu olabilir. ancak o zaman da sol kanadı çok iyi bir şekilde kapatabilen daha fizikli bir kanat forvet oyuncusu -enzo crivelli örneği- gerekebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın