• 5872
    2022/23 sezonu öncesi 3-4 nokta atışı hamleyle hem ligi hem avrupayı götürecek rekabetçi ve şampiyonluk favorisi bir kadro kurabilecekken ali koç ve jorge jesus'un şahsi şovlarıyla bu sezonu da futbolcu çöplüğü olarak sürdürmeye devam edecek gibi gözüken futbol takımı.

    taraftarı da 27 temmuz 2022 fenerbahçe dinamo kiev maçında 1 senedir maça çıkmayan, şehri bombalar altında yıkılmış işgal altındaki kiev'e elenmelerini gölgeleyecek rezillikte bir harekete imza atarak gelebilecek muhtemel cezalara kapı araladı.

    sahaya aynı anda yalnızca 8 tanesi çıkabilecekken 20 yabancımız olsa, takımın son 3 senedir tek bek transferi tutunamayan nazım harici beşiktaş'tan geri alınan caner-gökhan ikilisi olsa, her sene bu maliyetlerle kadrolar kurup uzun vadeli sözleşmelerin neredeyse hepsi elde patlasa muhtemelen galatasaray'ın bu süreçteki yöneticilerinden birkaçı taksim'de sallandırılırdı.

    kombine erken satışı için taraftarın çadır kurarak stadyum önünde sabahladığı, yönetimin ilk defa zamanlı ve az da olsa planlı şekilde ismen çoğu kesimi rahatlatan bir hocayla anlaştığı ortamın bu kadar hızlı terse dönmesi, yapılan hamlelere ve 40 oyunculuk kadroya rağmen hala giderilmeyen eksiklerden bariz belliydi.

    şimdi sırada üçe beşe bakmadan taraftar gazı alacak transferler var.

    fakat bu şekilde daha ilk 2 maçta seyri birdenbire değişen bir sezonda; uefa'dan gelebilecek cezanın ne olacağı, lige başlangıçlarının nasıl olacağı, neredeyse hepsi kapalı kutu veya maliyetli ve yaşlı olan ve hali hazırda dolu mevkilere gelen oyunculardan ne alabilecekleri, artık canı burnunda gezen taraftarın verebileceği reflekslerin ne olacağı, diğer takımların (özellikle avrupası olmayan galatasaray ve beşiktaş'ın) yarıştaki durumları gibi onlarca ihtimalin içinden her şeyin rayında gidip başarının gelmesi benim için sürpriz olur.

    jesus'un kontratının 1 yıllık olması ve başarısızlık halinde tamamen ona göre yapılmış transferlerin tamamına yakınının elde patlama ihtimali de eldeki problemlerinin üzerine gelecekte eklenebilecek çok ciddi sıkıntılar.

    bir futbol takımı nasıl yönetilmez diye sorsalar en güzel örneği ali koç dönemi fenerbahçesi olurdu. bu kadar başarısızlık ve kötü yönetim beni dahi rahatsız ediyor çünkü rakibiniz kadar iyisinizdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın