resim
Fredrik Midtsjø
Takım:Eyüpspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.76
Uyruk:Norveç
  • 166
    geçen sezondan birkaç maç kesitiyle az alkmaar'ın oyun düzenini biraz inceleme fırsatı buldum. öncelikle az alkmaar direkt bir anlayışla oyunu kanatlara yıkan, beklerin bindirmeleriyle ileri çıkan bir takım. midtsjö'ye hücumda kanatlara yakın boş alanlara kayıp topu yönlendirme ve pas istasyonu olma görevi verilmiş. ne tam bir derin oyun kurucu, ne de box-to-box kadar hareketli, ama varlığıyla oyunu rahatlatıyor. iyi bir oyun görüşü var her bölgede beklenmedik ince paslar verebiliyor. top sürerek adam eksilttiği anlara da denk geldim. patlayıcı bir dinamizmi yok ama akıllı koşular yapıyor. oyunun savunma yönünde ise öne çıkan bir özelliğini göremedim.

    bu durumda okan hocanın kafasındaki planı muhtemelen oliveira merkezli, midtsjö destekli bir oyun kurulumu ve geride gerçek bir defansif orta saha ile oynamak. ancak bu oyunun sıkıntısı delici bir orta saha eksikliği maalesef. eğer alınacak defansif orta saha melo gibi top sürerek pres kıramazsa (ki böyle birini bulmak çok zor), takımın ön alan baskısına olan zaafiyeti devam edecektir. diğer opsiyon da topu ileri taşımada bek-kanat işbirliğini arttırmak, ama bu durumda anadolu takımlarına geride bol bol alan bırakırız.

    son olarak midtsjö iki sezon önce ağır bir sakatlık geçirmiş, devamında az alkmaar taraftarı performansının düştüğünden yakınıyor. sakatlık öncesinde az alkmaar seviyesinin üstünde bir oyuncu olduğundan da bahsedilmiş. bence fiyat performans transferi olma potansiyeli var. umarım bonservis ve maaş makul düzeyde olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın