resim
Fredrik Midtsjø
Takım:Eyüpspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.76
Uyruk:Norveç
  • 161
    bol vakitli biri olarak (bkz: #3411899) numaralı entry'de paylaşılan maçını ileri sara sara hızlıca izledim. detaylı analiz yapacağım.

    tanım olarak çalışkan ve komple bir orta saha diyebilirim. öncelikle az maça hazırlık maçlarında oynadığımız şablonla çıkmış. 10 numarada savunma katkısı olmayan de wit, midtsjö'nün yanında ise teknik ancak mücadele gücü düşük clasie oynuyor. kendisini oliveira ile benzetebiliriz. bu nedenle iyi bir analiz maçı olduğunu düşünüyorum. maçın özellikle ilk yarısı türkiye ligine göre oldukça tempolu geçmiş.

    artıları:
    - ileriyi düşünme; bizim kanserimiz olan boş ve yana pası çok az yaptığını gördüm.
    - dribling; pas opsiyonu bulamadığında topu sürüp kendisine alan yaratabiliyor.
    - pas kararları; benim en etkilendiğim kısım bu oldu. en doğru açıdaki pas opsiyonunu tercih ediyor.
    - boşa kaçma; sorumluluk almaktan çekinmemiş. bolca top almak için boş alanlara kaçmış
    - temposu; en beğendiğim 2. unsur da temposu oldu. yumuşak iki oyuncu yanında olmasına rağmen 90 dakika neredeyse sahanın her bölgesinde mücadele etti. tam bir dinamo.
    - pas yüzdesi; maç boyunca basit bir pas hatasını görmedim. yalnızca doğru düşünceler ile atılsa da gollük paslarının başarısız olduğunu gördüm.
    - çevre kontrolü; oyuncu hücumda top gelmeden genelde sonraki hamlesini düşünerek gerçekleştirmiş.

    eksileri;
    - fiziği; oyuncu çabuk ama ne çok hızlı ne de çok güçlü bir oyuncu
    - alanı kaplaması; kendisinden arao, topal gibi bulunduğu alanı kapatmasını bekleyemeyiz. savunma yönünde baskı yapsa da bu yönden çok korkutucu gözükmüyor rakip oyuncular için.
    - ince işlerde başarısız; bir kaç tane ara pası düşüncesi olsa da başarılı olmamış. top tekniği fena olmasa da ekstra bir özelliği yok.
    - top kapma; melo gibi oyuncularda gördüğümüz oyuncunun üzerine gittiğinde topu alacak gibi bir izlenim edinmedim. daha çok alan savunmasına yatkın gibi.

    genel yorumum şu yönde. bence iyi bir oyuncu. belli ki okan hoca geçen yılı analiz edip top sürebilen, pas yapabilen ve savunması olan komple bir oyuncu istemiş. zaten kasımpaşa maçı basın toplantısında da bundan bahsetmişti. midtsjö tam olarak böyle bir oyuncu. ama bunları elit bir şekilde yapamıyor. bizim ligimiz için yeterli olduğunu düşünüyorum. zaten ince işler için oliveira alındı. midtsjö de ona ayak uydurabilecek bir oyuncu. oyuncunun bu zamana kadar neden dikkat çekmediği konusu ile çok ilgilenmiyorum. böyle bir çok hem pozitif hem negatif örnek var. önemli olan geçmiş değil burada oynayacağı futbol. bu maçta izlediğim oyuncu düzenli olarak bu performansı verir ise şayet taraftarlar tarafından sevileceğini düşünüyorum. en önemlisi kendisinden fazla bir beklentiye girilmemesi ve hocanın onu doğru bölgede kullanması.

    belli ki hoca az'nin formasyonu ve oyuncu tiplerini bizim takımla benzetmiş. mücadele olarak oliveira'nın hantallığını tempo olarak kapatabilecekmiş ama savunmada tek başına atakları sonlandırabilecek bir kapasitesi yokmuş gibi göründü bana. özellikle orta sahadaki iki oyuncudan sebep olsa da az orta sahası göbekten birçok kez delindi az'nin. bu yüzden, midtsjö 11 oynayacaksa alınacak hücuma yönelik orta saha oyuncusunun savunmaya yardıma gelen bir oyuncu olması şart. yoksa yumuşak bir takım oluruz. iyi bir oyuncu ama umarım hoca onu 6 numara olarak düşünmüyordur. çünkü net olarak oyunun her iki yönünü de oynayan 8 numara kendisi.

    edit: oyuncunun fm22 profiline baktım. gördüğüm her şey, ne eksik ne fazla net bir şekilde yansımış profile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın