resim
Fredrik Midtsjø
Takım:Eyüpspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.76
Uyruk:Norveç
  • 96
    çoğu kişinin izlediği fakat hatırlayamadığı oyuncu. kendisi 27 mart 2021 norveç türkiye maçı'nda ilk 11 başlamış ve 68 dakika görev yapmıştır. o maçı 3-0 kazanmıştık. kariyerinde oynadığı 11 milli maçtan biri de bu maçtır. hatta en uzun süreli oynadığı milli maçlardan biri de bu maç. daha önce 77 dakika bir hazırlık maçında oynamış. yani kendisini kulüp takımında izlemeyenler muhtemelen milli maçımızda izlemiştir.

    benim de izlediğimi hatırladığım bir oyuncu değildi. o yüzden kesin gelsin ya da gelmesin gibi beylik yorumlarda bulunmak istemem. fakat analiz videolarına baktığımda ve bazı istatistikleri karşılaştırdığımda gelmesini anlamlandıramadım.

    her oyuncuda olduğu gibi bu arkadaşı da değerlendirirken niye alındığını ya da takımda nelerin eksik olduğunu iyi gözlemlemek gerekiyor. bana göre 2022-2023 sezonuna girerken bizim takımın en büyük problemi defanstan topla çıkamamak. bazı yazarlar bu problemin sürekli olduğunu dile getiriyor ama ben buna katılmıyorum. en kötü sezonumuz olan 2021-2022 sezonunda oynadığımız maçlarda hatta bize baskı yapan lazio-marsilya maçlarında, hatta şöyle yazayım marcao-nellson olan maçlarda bu konuda sıkıntı yaşamıyorduk. şuan net şekilde bunun sıkıntısını yaşıyoruz. marcao da gitmişken bu durumun çözümü için net şekilde oradan top çıkartabilen bir oyuncu bize lazım.

    burada benim bakmayı tercih ettiğim istatistik, 3. bölgeye atılan topların isabet oranı ve bunu ortalama kaç topta yaptığı. midtsjö'nün bu ortalaması ortalama 27 topta %70'lerde. yani yaklaşık her maç 7 topu rakibe veriyor. bizim orada oynayacak oyuncudan beklentimizin en az %85 üstü olması gerekiyor. yani midtsjö 'yü burada bu iş kullanırsak bizi üzer gibi.

    diğer bir yoruma göre de arkasına başka bir oyuncu alınacağı ve kendisinin 8 numara olduğu söyleniyor. burada da sıkıntı şu, hollanda liginde merkez orta sahalar arasında en az xg'ye sahip 2. oyuncu. yani gol atmayla hiç bir işi yok, bu da bizim 8 numaralardan birinden hiç bir skor katkısı alamayacağımız anlamına geliyor.

    yine diğer özelliklerine ve istatistiklerin baktığımda yetenek kümesinin berkan kutlu ile kesiştiğini söylemek mümkün. yani öne geçtiğimiz maçlarda, orta sahayı tutmamız gereken maçlarda, dinamizm anlamında oyuna sonradan girebilir fakat berkan varken buna ne kadar gerek var bilemedim.

    ben elimizdeki değerlerin hemen harcanmaması taraftarıyım. ayrıca bu verilecek paralar esas gelecek oyuncuya verilecek paraları etkiliyor. 2021-2022 sezonunda da rotasyon oyuncusu almaktan as oyuncu alamadık.

    eğer transferi olursa umarım hayırlı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın