resim
Emin Kar
Mevki:Stoper
Doğum:01.01.1960
Ölüm:18.10.2021 (61)
Uyruk:Türkiye
  • 1
    1989 yılında trafik kazası geçiren samsunspor takımının o zamanki kaptanı.

    --- alıntı ---
    trabzonda doğdu, samsunlu oldu

    trabzon'un faroz mahallesinde doğan trabzon endüstri meslek lisesinin okul takımında futbola başlayan 1980 yılında da yalı spor kulübünde oynayan emin kar, 1981 yılında samsunspor'dan fuat şengün tarafından izlenip beğenilince o sezon samsunspor forması giydi. en büyük zorluğu dışarıdan gelen tek futbolcu olması ile yaşayan ama zamanla üstesinden gelen emin kar, 1981-82-83 yıllarındaki samsunpor'un durumunu da, 'şu anki samsunspor'un durumundan çok çok kötüydü' sözleri ile anlatıyor.

    o günleri anlattı

    efsane kaptan kar o günleri şu sözlerle anlattı," kulüpte o yıllarda yiyecek yemek yoktu. 30 futbolcu için tek bir duş kabini olması nedeni ile terli terli duş sırası beklerlerdik. ayrıca şimdiki tesisler, imkanlar olsaydı biz şampiyon olurduk. bizim idman yapmaya sahamız bile yoktu. ya kumlukta idman yapardık ya da azot işletmesinin sahasında. şimdi ise 3 tane çim sahamız, saunalarımız, her futbolcuya özel odalarımız var, buna rağmen başarıyı yakalayamıyoruz maalesef. biz bu durumdaki bir takımı özveri ve fedakarlıkla şampiyonluğa getirdik. işte bu nedenle şimdi samsunspor'un 25 futbolcusundan 15 tanesi samsun'un evladı olmalıki takım omuzlansın. şimdi ki futbolcular tamamen paraya endeksli, bizde o zamanlar forma aşkı ön plandaydı. biz o zamanlar tam bir takım olmuştuk, tam anlamıyla ekiptik. akıllı transferlerle çok iyi bir kadro oluşturulmuştu, şimdi ise yararlı transferler yapamıyoruz."

    samsun'u ve samsunspor'u hiç bırakmadı

    21 hafta süper lig lideliğine oynayan takımın kaptanı olarak da trabzonspor, galatasaray ve konyaspor'un ısrarlı tekliflerini red ederek samsunspor'da kalan samsunspor'dan başka bir ikinci takımı olmayan emin kar, 20 ocak 1989 tarihinde samsunspor elim bir trafik kazasına yenildiğinde de takımdaydı. her maçta 20 futbolcunun kazanabileceği topu tek başına kazandığı için 'kırkayak emin' lakabını alan emin kar o trafik kazasında sakatlandığı için futbolu bırakmak zorunda kaldı.
    --- alıntı ---

    ukdeyi baglamaist kişisi 26.09.2009 18:33 tarihinde vermiş. ayrıca "''kırkayak''" gibisinden bir şeyler demiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın