• 145
    geriden pasla oyun kurma günün trendi olabilir, gelecekte farklı taktikler denenebilir ama bugünün oyununda yapmanız gerekendir ki herkes yapıyor zaten. özellikle büyük takımların çok bir çaresi yok, aslında var ama onun için de geriden oyun kurabiliyor olmanız gerekiyor. şöyle ki, rakip size pres yaptığında uzun oynayabiliyorsunuz, böylece sayısal olarak geri kalmıyorsunuz. rakip size pres yapmadığında uzun vurmak sizin için daha dezavantajlı oluyor. ama pres yapması için sizin geriden oyun kurmaya niyetlenmeniz gerekiyor.

    teknik direktörümüz okan buruk bu konu hakkında ne diyor;
    --- alıntı ---

    benim için geriden oyun kurmak mühim ama ben oyunu pas için geriden kurmuyorum, pası aslında orada rakibi provoke etmek için kullanmak isteyen bir teknik direktörüm. onu provoke ettikten sonra ben bir an önce rakip kaleye gidebiliyorsam geriden oyun kurmanın anlamı oluyor."

    socrates eylül 2020

    --- alıntı ---

    geriden oyun kurmanın bir çok nedeni olabilir ama başlangıçta bunu yapabiliyor olmanız gerekli, günümüz futbolunda rakiplerin zayıflıklarına oynuyor herkes. bunu yapamazsanız rakibinize bir koz vermiş oluyorsunuz.

    geçen sezon city maçlarını izleyenler fark etmiştir, artık onlar da daha fazla uzun top kullanıyorlar (pep standartlarında tabii ki*) çünkü rakipler daha iyi pres yapıyorlar, onlar da bu özelliklerini geliştiriyorlar. tek yönlü değil, farklı stratejileri uygulayabilen "hibrit" takımlara dönüştüler, gerektiğinde direkt, gerektiğinde pozisyon oyunu oynayabiliyorlar, taktiksel esneklik çok önemli hale geldi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın