resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 5187
    doğru mevkide oynatılınca yeni transfer efekti gösteren oyuncumuz. hazırlık maçlarında izlediğimiz emre akbaba ayarında bir oyuncuyu avrupadan transfer etmek istesek en az 5-6 milyon euro para öderdik. *

    akbaba üzerinden fatih hoca eleştirisi yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. her hocanın bir oyun felsefesi var, oynatmak istediği bir sistem var. bazen uyum olmuyor. fatih hoca 4. döneminde vaktiyle kendisini efsane yapan hücum prese dayalı 4-4-2 ; 4-3-1-2 dizilişlerinden vazgeçip tek ön liberolu, çift 8 numaralı 4-3-3 veya 4-1-4-1 dizilişlerinde ısrar etti.

    asla eldeki kadroya göre sistem belirlemedi. her oyuncudan bu sisteme uymalarını istedi. akbaba'yı da ya sol kenarda ya da sol iç oynatmaya çalıştı. ondan daha fazla savunmaya yardım etmesini ve çift yönlü oynamasını bekledi. dikkat edersek akbaba'nın 2 feci sakatlığı da hep savunma yapmaya çalışırken yaşandı.
    bununla beraber fatih hoca emre akbaba'da çok ısrar etti. ondan hiç umudunu kesmedi ama bu ısrar da emre'ye zarar verdi.

    okan hoca ise şu an galatasaray'da terim'in hiç sevmediği 4-2-3-1 dizilişi ile oynamaya çalışıyor. bu sistemde ileri 3'lünün merkez bölgesi yani hücumcu 9.5 10 numara karışımı mevkii tam akbaba'nın oynamak istediği mevkii. akbaba 2021-22 sezonunda kiralık gittiği alanyada da bu sistemde oynamış ve başarılı olmuştu. haliyle bunların etkisi düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın