resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 1312
    iyi niyetli ancak pozisyon tecrübesi maalesef zayıf ve pozisyon eğitimini kötü almış futbolcu. bunların yanında futbol aklının kötü olmadığını, yeterli olduğunu düşünüyorum. bu çocuğa birisi 6 numarada oynamanın ne olduğunu net olarak anlatsa belki ortaya iyi birşeyler çıkabilir, çünkü çok bariz ve bilmediğini düşündüğüm eksikleri var. dünkü maç bize çok net gösterdi bu eksikleri de.

    golü örnek verecek olursak, orada bir 6 numara ya pres yapıp alanını boşaltmaz, ya da madem pres yaptın o adama pası attırmaz faul yapar. hadi ikisini de yaptın, o zaman rakip 10 numarasının ceza yayına koştuğunu görüp depar atar ve o adamı bozar. berkan bu üçünü de yapmadı, çünkü bunları yapması gerektiğini bilmiyor. bu berkan'ın güçsüz olduğundan falan kaynaklanmıyor, tamamen bilgisizliğinden kaynaklı. bunlar berkan'a öğretildiğinde ve yeterli tecrübeyi kazandığında defansif olarak 6 numara özelliğine bürünebilir.

    ikincisi hücuma çıkarken top kullanımlarında. çocuğun burada zayıf noktası var aslında, çocuk ters yöne topla birlikte dönmede problemli. bu da ayağının dışıyla top kontrolündeki yetersizliğinden kaynaklanıyor. birçok durumda berkan'ın abdülkerim'in önünden bir şekilde topu alıp, sola dönüp oliveira'ya vermesi gerekirken berkan bunda yetersiz kaldı. bunun bir başka sebebi de özgüven eksikliği, çünkü geçen yıldan kaynaklı ya hata yaparsam şüphesi var akılda ve bu şüpheyi ortadan kaldıramıyor maalesef. bu da yine çalışılarak bir yere kadar giderilebilir bir eksiklik. bu ikinci eksikliği berkan'ın oynadığı zamanlarda teknik ekip de taktiksel olarak giderebilir aslında.

    kısacası bu çocuk 6 numara eksikken veya 6 numara alınana kadar bizi idare edebilir ancak muhakkak bu çocukla konuşulması lazım. benim gördüğüm kadarıyla bu çocuğa söylenen şey şu: ikili orta sahayla savunma yaparken berkan biraz daha geride, oliveira daha ileride konumlanacak, vb. daha detaylı anlatılmalı bu çocuğa herşey, özellikle de pres yaparken ne yapması gerektiği. çünkü diğer oyuncular gibi yeterli tecrübede değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın