resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 199
    imza atar atmaz üç antrenmanla hazırlık maçına çıkmıştı. kasımpaşa karşısında ikinci maçını oynadı. yaşı 30. bu yaştaki oyuncular gençlere oranla daha geç form tutarlar. bu nedenle halen yüzde 30-40'ıyla oynuyor. ancak sergio atletik değil, asetik bir fizyonomiye sahip. bu tip oyuncular fiziksel kapasitelerini ve dayanıklılıklarını belli bir güce ulaştıktan sonra çok uzun süre muhafaza ederler, orta ve uzun mesafe koşucuları gibi.

    sergio klasik bir b2b oyuncusu. bunun anlamı atılan ve yeniler tüm gollerde kadraja girmektir. (örneğin çok farkına varılmazdı, ama oynadığı dönemde galatasaray'ın attığı ve yediği gollerde selçuk inan hep kadraja girmiş olurdu. özellikle yenilen gollerde felipe melo'dan daha çok aksiyonun içinde görürdük selçuk inan'ı. hücum tarafında ise selçuk inan'ın tüm galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en golcü orta saha futbolcusu olduğunu hatırlamak yeter.)

    yüzde 40'ıyla oynamasına rağmen kasımpaşa maçında gerek galatasaray, gerek kasımpaşa ceza sahası içinde sık sık gördük oliveira'yı. hatta bir pozisyonda gol de atıyordu. birkaç hafta sonra yüzde 60-70'iyle oynamaya başladıktan sonra tüm aksiyonlarda görebileceğiz sergio'yu.

    diğer taraftan sergio lider karaktere sahip bir oyuncu. bunu da takım arkadaşlarına tırnaklarını çıkarmadan gösterebiliyor. kasımpaşa maçında gördük ki, kerem aktürkoğlu'nu olay mahallinden sakin ve ama kararlı duruşuyla uzaklaştırarak serbest vuruşlarda (frikik, köşe vuruşu) topun arkasına geçmeye başladı.

    son olarak; galatasaray'da birkaç istisna hariç sahada efendilikleriyle temayüz etmiş oyuncuların kaptan olması geleneği vardır. görülüyor ki sergio bu sınıfa dahil. bu açıdan kendisini bir gün galatasaray kaptanı olarak da göreceğimizi umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın