• 3
    disiplin ve azmi sayesinde dünya şampiyonluğu maçlarına çıkacak satranç oyuncusu. öncelikle adaylar turnuvasına sergey karjakin'in yerine dahil olabileceği haberini aldıktan sonra katılım şartlarını gerçekleştirmek adına 1 ay içerisinde 26 maça çıkarak fantastik bir özveri göstermiş ve aldığı wild cardın hakkını vermiştir.

    adaylar turnuvasında ise nakamura, caruana gibi oyuncular birincilik şansını kaçırdıkları gibi motivasyonlarını kaybedip patır patır dökülmeye başladılar. ding liren ise aynı turnuvada güncel dünya şampiyonu magnus carlsen'in unvan koruma maçına çıkmama ihtimaline tutunarak sıkıntılı başladığı adaylar turnuvasını ikinci olarak bitirmiştir.

    güncel formu itibarıyla ding liren'in, ne dünya şampiyonu carlsen'e ne de adaylar turnuvasının kazananı nepomnişi'ye kafa tutabileceğini düşünmüyorum. inşallah dünya şampiyonluğu maçına kadar fıde bir aksiyon alarak carlsen'in format değişikliği taleplerini değerlendirir ve dünya şampiyonluk maçına gerçekten çıkmayı hakeden iki satranç ustası carlsen ve nepomnişi'yi karşı karşıya görürüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın