resim
Haris Seferović
Takım:Al-Wasl
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.89
Uyruk:İsviçre
  • 171
    anlaştığımız söylenen isviçreli forvet. komple bir santrfor olduğunu düşünüyorum. hemen hemen bütün işleri ortalama üstü yapabiliyor. cezasahası golcüsü felan denmiş, mitroglou'ya benzetilmiş şaşırdım, yanlış tespitler.
    okan buruk'un talep ettiği özelliklere uygun bir oyuncu. belli bir ölçüde sırtı dönük bağlantı oyunu sunar, bu en çok eksikliğini hissettiğimiz konuydu; yunus, kerem ve ortasaha oyuncuları kendisiyle bağlantıya girerse katkısı çok olur. fizik gücü yüksektir; temaslı oyunu iyi biliyor, mücadeleci ve hareketli bir yapısı var. teknik kapasitesi yeterli diyebilirim fakat öyle ince pasları atacak, hücumda oyun kuracak bir ayak kalitesi yok. gomis ve mohamed'e göre çok daha mobil olduğunu söyleyebilirim.

    seferovic'le ilgili olumsuz konu bitiricilik konusunda istikrarsız oluşudur. bazen en olmadık yerden köşeye nişanlar bu adam nasıl attı dersin beş dakika sonra bakmışsın kale dibinde çok net fırsatı harcamıştır. eğer cezasahasında bitiriciliği yüksek olsun, geleni geçeni içeriye atsın beklentisi varsa tatmin etmeyebilir. golün her türlüsünü atabilen bir oyuncu olmasına karşın bu konuda güven vermediğini düşünüyorum.

    frankfurt ve sociedad'da oynamışlığı da var ama seviyesi bu kadar iyi olmadı. yaş aldıkça olgunlaştı ve daha iyi bir oyuncuya dönüştü. prime dönemi jorge jesus'la 2020-2021 sezonudur, tam 22 gol atmıştı. takımın en büyük sıkıntısı forvetlerinden cezasahası dışında hiç katkı alamamasıydı, sağlıklı olup fizik kalitesi düşmezse faydalı olur. oyuncunun kronik sakatlığı yok sadece geçtiğimiz ciddi sakatlık geçirdi, dönüşü nasıl olur soru işareti. haziran ayında portekiz'e karşı oynayıp bir gol atmış o maçını izledim fiziksel olarak bazı eksiklikleri var ve biraz kendini sakınarak oynamış. bir an önce takıma dahil edip çalışmalara başlamalı. kiralık transferini daha mantıklı buldum bahsi geçen rakamlar normal. hayırlı olsun..
App Store'dan indirin Google Play'den alın